OM BAUHAUS-GALAN
Årets häftigaste friidrottsevenemang
BAUHAUS-galan är en årligen återkommande friidrottsgala världsklass på Stockholms Stadion. Många av de tävlande tycker Stadion är världens vackraste arena. Det är världsrekordens världsrekordarena med 83 världsrekord i Friidrott sedan starten 1912. BAUHAUS-galan ingår i Wanda Diamond League, den högsta tävlingsserien för friidrott i världen. Den yppersta världseliten alltid är på plats och tävlar mot Sveriges hetaste friidrottare. Stämningen på Stadion är alltid magisk med sin historia kombinerat med modern teknologi och en publik som sitter bara en meter från de aktiva.
Välkommen på Stockholms stadion och stans mest internationella och bästa evenemang!
En anrik arena världen över, Stockholms Stadion
Stadion byggdes 1910–1912 inför de Olympiska spelen 1912 och är världens äldsta aktiva olympiska arena. Stockholms stadion har fortfarande ”världsrekord i världsrekord” inom friidrott med 83 stycken. Det gör den till friidrottsvärldens ”all-star”-arena – och en plats där världens bästa friidrottare fortfarande möts under BAUHAUS-galan Diamond League.
Stadionklubbarna sedan 1944

BAUHAUS-galan arrangeras av Stadionklubbarna som bildades 1944 och för närvarande består av 11 föreningar från Stockholms-området. Stadionklubbarna har till ändamål att främja friidrott i Stockholm med omnejd och att etablera och befästa Stockholms Stadion som internationell friidrottsarena och en tävlingsplats för friidrott på högsta internationella nivå.

Detta skall ske genom att Stadionklubbarna arrangerar olika tävlingar med kringarrangemang, varav minst en tävling per år skall vara på högsta internationella nivå. Denna tävling skall genomföras på Stockholms Stadion. Stadionklubbarna skall även på andra sätt arbeta för och värna om Stockholms Stadion med dess traditioner som friidrottsarena samt verka för att aktiva i de föreningar som är medlemmar i Stadionklubbarna får tillfälle att tävla i de tävlingar som Stadionklubbarna arrangerar.

Stadionklubbarna
De för nuvarande 14 föreningar som ingår i Stadionklubbarna.
Bromma IF
AIK Friidrott
Spårvägens FK
Tyresö Friidrott
Fredrikshofs FIF
Hässelby Friidrott
IF Linnéa
Hanvikens SK
Hammarby Friidrott
Löparnas Vänner IF
Väsby IK
IFK Lidingö
Turebergs Friidrottsklubb
Täby IS
Title sponsor
Global partners
Founding partner
Host broadcaster
Green Events Sthlm Stadion
Main sponsors
BAUHAUS partners
Official suppliers
ICA partners