Simbine på snabb tid och etiopisk dominans på 1500m - BAUHAUS-galan

Simbine på snabb tid och etiopisk dominans på 1500m

Simbine på snabb tid och etiopisk dominans på 1500m

Simbine över Prescod i 100 m strid

OS-fjärdeplaceringen, Akani Simbine från Sydafrika, vann på 100 m med en stabil tid på 10,03.

29-åringen – som vann fjolårets BAUHAUS-gala – förbättrade nu sin andra plats från Rabat i maj och passera mållinjen före Storbritanniens Reece Prescod (10.14).

Simbine förklarade efteråt:

”Det verkar som en bra säsong mot VM – jag är nöjd med resultaten och träningen så här långt. Jag ville bara ha vinsten här och jag fick den så jag är glad för tillfället och vill bygga vidare på det.

”Under sådana förhållanden tycker jag att tiden var snabb. Om förhållandena är idealiska betyder det att det kan bli en väldigt snabb tid – någonstans runt mitt PB men vi lämnar det till VM. Jag har två veckors uppehåll nu så jag kommer att gå tillbaka till träningen och sedan göra mig redo för Silesia Diamond League.”

Överraskande vinst för Nene

Zakithi Nene från Sydafrika förvånade när han tog hem segern på 400 m med tiden 45,30. Som endast sjua i Oslo slutade nu 25-åringen på förstaplats före NCAA-mästaren Emmanuel Bambidele från Nigeria som sprang in på tiden 45,48.

”Jag kom in i loppet efter ett par dagars sjukdom så det var väldigt oväntat”, avslöjade Nene.

”Att vinna min första Diamond League är väldigt spännande inför mina vänner och familj. Jag är inte säker på vad som kommer att hända då jag måste sätta mig ner med min tränare efter idag och analysera loppet. Jag har konsekvent sprungit på låga 45, vilket är bra speciellt när vädret är dåligt som idag. Det var verkligen hemskt där ute och ganska knepigt men jag är från Durban så jag är van vid det – det här är vad jag tränar i så det kanske hjälpte mig lite.”

Etiopiskorna dominerar 1500m

Etiopiska trion Freweyni Hailu, Diribe Welteji och Hirut Meshesha visade upp en mästerklass i lagtaktik för att säkra de tre bästa positionerna på damernas 1500 m.

Hailu – Olympier och rankade som fjärde bsät i världen – sprang i mål på 4:02.31 för att ta segern efter en tredje och en andra plats i Doha respektive Rabat.

Hennes landsmaninnor, Diribe Welteji (4:02,79) – fyra i VM förra året på 800 m – och bronsmedaljören på 3 000 m inomhus, Hirut Meshesha (4:03,01) såg till att det etiopiska strypgreppet på loppet fortsatte fram till mållinjen.

”Jag är väldigt tacksam för den här segern och även för att mina landsmän slutade så bra”, sa Hailu.

”Segern är stor men tävlingen var inte idealisk på grund av vädret, men vi måste anpassa oss till alla förhållanden. Jag tror på fler segrar den här säsongen.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan