Populär seger igen för Warholm och 800 m vinst för Sedjati - BAUHAUS-galan

Populär seger igen för Warholm och 800 m vinst för Sedjati

Populär seger igen för Warholm och 800 m vinst för Sedjati

Populär seger igen för Warholm

OS- och världsmästaren Karsten Warholm gladde publiken igen med en seger på 400 m häck, med en tid på 47,57.

Den 27-årige norrmannen – vinnare på BAUHAUS-galan 2017, 2019 och 2020 – byggde på sina världsledande 46,52 i Oslo för att springa in i mål bekvämt före OS och VM fjärdeplatstagaren Kyron McMaster från Brittiska Jungfruöarna (48,94).

”Jag kände mig väldigt bra innan start men förhållandena gjorde det lite mer utmanande – men jag kände att jag var tvungen att komma in och var tvungen att posta en bra tid till, så jag är väldigt nöjd”, förklarade Warholm.

”Jag är 100 procent precis där jag vill vara, jag har en bra position nu – jag springer snabba tider så jag tror att jag faktiskt aldrig har mått bättre i min karriär, så vi fortsätter.

”Att slå rekordtiderna – det är något jag vill göra. Självklart vill jag hålla världsrekordet, jag vill slå det själv ett par gånger men det kommer att bli tufft för tiden som jag sprang i Tokyo är riktigt bra, men jag tror att jag verkligen kan göra det bättre.

”Jag måste säga tack till alla människor som kom dit ikväll för det har varit en riktigt regnig dag. Det är fantastiskt att folket kommer ut och det var också anledningen till att jag ville göra en bra prestation.”

”För mig kommer det nu att handla om att fortsätta hålla sig skadefri, att kunna träna bra och springa på bra tider. Jag ser fram emot alla lopp och förhoppningsvis att få försvara min titel.”

800 m vinst för Sedjati

Världssilvermedaljören, Djamel Sedjati, den 24-årige algeriern vann 800 m på 1:44,59 efter de senaste tredje- och fjärdeplatserna i Doha respektive Paris.

Spaniens Saul Ordonez – 2018 års världsbronsmedaljör inomhus – registrerade säsongens bästa 1:44,67 för andra plats.

Sedjati sa efteråt:

”Idag var en bra tävling för mig men väderförhållandena störde mig mycket. Men det viktigaste är att jag vann. Nästa upp är Monaco. Jag är redo för Budapest och mitt främsta mål är att vinna guld vid världsmästerskapen.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan