Lätt häckvinst för Amusan och Kerr på topp - BAUHAUS-galan

Lätt häckvinst för Amusan och Kerr på topp

Lätt häckvinst för Amusan och Kerr på topp

Lätt häckvinst för Amusan

Världsmästaren Tobi Amusan från Nigeria klockade 12.52 för att ta hem damernas 100 m häck.

26-åringen – som slutade tvåa i Lausanne på fredagen – hade god marginal till irländska Sarah Lavin – EM:s femte platstagare – som registrerade ett personligt rekord på 12,73, efter att senast i Diamond League-sammanhang ha placerat sig som åtta i Doha i maj.

”Jag är väldigt glad över att vara här ute och tävla och det är fantastiskt att vinna efter Lausanne” förklarade Amusan.

”Regnet slutade men det var fortfarande väldigt kallt. Jag är inte särskilt nöjd med var jag är men jag litar på processen även när den inte nödvändigtvis går bra. Jag litar på min tränare och Gud och mig själv.”

Höjdhoppschock med Kerr på topp

Nya Zeelands världsmedaljör inomhus, Hamish Kerr, var en överraskande vinnare av höjdhoppet på 2,24 m.

Fjärdeplatstagaren från Florens följdes av den 26-årige Commonwealth-mästaren från Belgien, Thomas Carmoy, europeisk bronsmedaljör inomhus, som registrerade sitt bästa hopp på 2,20 m.

Italiens olympiska mästare, Gianmarco Tamberi, kunde bara nå ett bästa på 2,12 m med tre fouls vid 2,16 m.

Kerr avslöjade efteråt:

”Det var tuffa förhållanden men jag är i riktigt bra form för tillfället och jag hoppades kunna hoppa riktigt högt idag. Jag gjorde inte det men jag lyckades hoppa högre än någon annan, så jag kommer definitivt att ta vinsten med glädje.”

”Regnet hjälper inte men man måste fixa det, speciellt mentalt eftersom det är så kallt. På slutet kändes benen lite för kalla för att fortsätta. Jag tror att jag är i PB-form – jag var redo att prova på 2,33 m.”

”Jag är väldigt tacksam över att få tävla här och att jag är frisk och att min familj hemma älskar mig och det är de saker jag verkligen håller fast vid. Jag har ett bra liv och en del fina saker så det är vad jag tänker på.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan