Duplantis skjuter i höjden än en gång och Lapichino gör sitt avtryck i sanden - BAUHAUS-galan

Duplantis skjuter i höjden än en gång och Lapichino gör sitt avtryck i sanden

Duplantis skjuter i höjden än en gång och Lapichino gör sitt avtryck i sanden

Duplantis skjuter i höjden än en gång

Den svenska superstjärnan Mondo Duplantis imponerade återigen på sin hemmapublik med ett fantastiskt resultat på 6,05 m, en stavhoppsvinnande uppvisning för att avsluta kvällen på bästa sätt.

Den 23-årige olympiska mästaren och världsmästaren inomhus och utomhus lade till sina Stockholmssegrar 2018, 2020, 2021 och 2022 och attackerade världsrekordet på 6,23 m med tre modiga försök, dock utan resultat.

Efter att ha hoppat 6,12 m i Ostrava på tisdagen, följde den europeiska inomhus- och utomhusmästaren upp sin Oslo-seger i juni (6,01 m), medan den spännande säsongen för stavstjärnan fortsätter mot mästerskap.

”Jag hittade lite rytm på banan trots kylan – det var naturligtvis inte det väder vi ville ha men jag vill alltid hoppa bra varje träff men speciellt här, eftersom det här är det viktigaste mötet utanför världsmästerskapen för mig på året ”, avslöjade Duplantis.

”Mentalt kände jag att jag var där och hade en chans till världsrekordet, vilket är anledningen till att jag ville gå för det såväl som för de människor som hade stannat så långt in på kvällen för att se mig. Jag ville komma närmare det men kanske kom förutsättningarna och tröttheten ikapp mig till slut där. Jag använde den största stolpen jag hade i väskan. Jag blev riktigt taggad och kände som att jag kunde erövra hela världen.”

”Publiken var fantastisk att stanna så och det säger så mycket om deras passion för att titta på friidrott och jag kommer alltid att vara tacksam för det.”

Tvåa, Ernest Jon Obiena från Filippinerna klarade 5,82 m efter tre försök på 5,95 m. Världsbronsmedaljören kom tvåa i Oslo förra månaden så han kommer att vara nöjd med sin prestation.

Lapichino gör sitt avtryck i sanden

Tjugoåriga Larissa Lapichino överraskade när hon tog längdhoppsvinsten, med en 6,69 m bästa i sista omgången.

Vinnaren i Florens nyligen, den olympiska mästaren och världsmästaren Malaika Mihambo – tyskan nådde 6,66 m som är lika med säsongsbästa.

”Det var svårt idag eftersom jag aldrig har tävlat i så dåligt väder – det var en upplevelse. Jag trodde att min tävling skulle bli riktigt dålig men i slutändan är jag glad att jag klarade några anständiga hopp”, sa Lapichino efteråt.

”Det är en del av processen så kanske nästa gång kan jag stöta på det snabbare än jag gjorde idag. Jag kan krångla ibland men nu kan jag hantera dessa svåra situationer. Jag kommer att ta det positivt och lära mig av det – hur jag tar mig ur den svåra situationen så nästa gång det händer kan jag hantera det ännu bättre än idag. Jag ville hoppa så bra som möjligt trots att du känner dig obekväm.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan