Diamond League-drottningen Perkovic fortsätter att gnistra - BAUHAUS-galan

Diamond League-drottningen Perkovic fortsätter att gnistra

Diamond League-drottningen Perkovic fortsätter att gnistra

Kroatiskan Sandra Perković, olympisk mästare från både 2012 och 2016, gjorde sitt 70:e framträdande i Diamond League sammanhang och tog en 46:e seger med fina 64,37 m som insats i den andra omgången.

Den 33-årige tvåfaldige världsmästaren och sexfaldiga Europamästaren följde upp en andraplats i Paris och en tredjeplats i Oslo med Stockholmsvinsten, som hade god marginal till den europeiska bronsmedaljören Jorinde van Klinke från Nederländerna (62,96 m).

”Den här segern betyder mycket för mig – efter 13 år är jag fortfarande här och vinner Diamond League-tävlingar” sa Perković.

”Jag har alla dessa siffror i åtanke för i friidrott handlar allt om siffror. Stockholm är alltid speciellt för mig och jag vill tacka den fantastiska publiken för utan dem hade det inte varit möjligt att ha så många bra kast.”

”Det är synd att jag missar den olympiska standarden med 1 cm, men det är för Budapest då, för det här har varit min sista tävling innan VM. Jag hade faktiskt ett kast som kunde ha varit 66 m, men jag föll.”

”Efter så många år börjar jag bli försiktig med allt. Så jag hade såklart fyra handdukar i väskan och massor av magnesium. Men det viktigaste är att tro på sig själv. Det spelar ingen roll vilket väder det är. Att hitta energin hos publiken är viktigt. Talaren sa att Diamond League-drottningen kommer så jag behövde visa något. Så jag är verkligen stolt över denna prestationen – jag behövde vinna en Diamond League i år, eftersom jag förlovade mig, det tog bara tolv år!”

Samtidigt misslyckades den olympiska mästaren Valarie Allman från USA – den senaste vinnaren i Florens och Paris, och tvåan i Oslo – överraskande nog och fick bara ett giltigt kast med sig.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan