Cruise control för sublima El Bakkali - BAUHAUS-galan

Cruise control för sublima El Bakkali

Cruise control för sublima El Bakkali

Cruise control för sublima El Bakkali

Soufiane El Bakkali, OS- och världsmästaren i 3 000 m hinder, underhöll publiken med en tillräckligt stor fördel i slutet av loppet för att vinka och jogga de sista 50-metrarna.

Den 27-årige marockanen klockade 8:09,84 för att följa upp sin vinst i Rabat, medan OS- och världsfyrdeplatsen Getnet Wale från Etiopien slutade tvåa med 8:12,27.

”2017 var jag för första gången i Stockholm och jag var bara 20 år. Då hade jag bara deltagit i Diamond League i Rabat, så det betydde mycket för mig att få min andra Diamond League-vinst i Stockholm. Sedan dess har jag vunnit många andra lopp”, mindes El Bakkali.

”Det är bara mitt andra lopp den här säsongen och jag mår bra. Nu måste jag se med min tränare hur jag ska anpassa träningen. I Rabat var jag nära världsrekordet under bra förhållanden, och idag var det blåst och regn, så varför inte försöka slå världsrekordet. Men huvudmålet den här säsongen är att förlänga min världstitel i Budapest.”

5000m seger för Chebet som väntat

Damernas 5 000 m togs av den förväntade vinnaren, Beatrice Chebet från Kenya, som noterade fina 14:36.52 och säsongsbästa för att bekvämt ta förstaplatsen.

Den 23-åriga världssilvermedaljören och världsmästaren i längdåkning följde sin senaste seger på 3 000 m i Oslo, då Etiopiens Lemlem Hailu – världsmästaren på 3 000 m inomhus – slutade tvåa med 14:38,06.

”Jag var den enda kenyanen i loppet och du vet, etiopierna är starka och hjälper varandra så jag var tvungen att kämpa för den här vinsten”, förklarade Chebet.

”Ja, vädret var inte riktigt bra men du måste springa under alla förhållanden, det var inte lätt att avsluta loppet. Mitt huvudmål nu är ett nytt personbästa på 5000m så kanske i London om förutsättningarna är bra, jag kan försöka göra det. Jag känner mig i bra form så allt är möjligt.

”Jag tänker redan på Budapest där mitt huvudmål är att komma på pallen på 5000 m.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan