Ceh släppte lös enorm diskuskastning och Swift brittisk etta på 200 m damer - BAUHAUS-galan

Ceh släppte lös enorm diskuskastning och Swift brittisk etta på 200 m damer

Ceh släppte lös enorm diskuskastning och Swift brittisk etta på 200 m damer

Ceh släpper lös enorm diskusinsats

Världsettan Kristjan Ceh från Slovenien släppte lös gigantiska 69,83 meter för att stjäla diskussegern med över två meter från hemmahoppet, Daniel Ståhl.

Den 24-årige världsmästaren och vinnaren i Doha i maj utökade sin vinst från 2022 i Stockholm, medan Sveriges Ståhl – den olympiska mästaren som vunnit BAUHAUS-galan 2019, 2020 och 2021 – kastade 67,57 meter i andra omgången, vilket blev det enda giltiga kastet.

”Regnet störde mig inte eftersom jag har ett riktigt bra diskusgrepp, min teknik var också nästan perfekt och jag hade verkligen kraften idag att kasta över 70m”, insisterade Ceh.

”Jag fick 69m två gånger så det visar en riktigt bra konsekvens. Det var lite tufft men kontakten med diskusen var riktigt bra även i regnet så jag kan inte klaga, det var nästan som vanligt.

”I år är det ett galet diskusår – fem man över 70 m och även idag är de här så det var ett tufft fält och alla gjorde så gott de kunde. Jag måste säga att jag inte känner någon press.”

”Jag vill bara må bra i ringen med en bra teknik och bara njuta av att kasta riktigt långt. Jag behöver bara kasta längre än dem. Jag visste att Daniel tävlade på hemmaplan och han ville kasta så gott han kunde. Men jag känner att jag är i 70 meter form.”

Swift brittisk etta på 200 m

Den europeiska bronsmedaljören Daryll Neita vann över sin mer berömda brittiska motsvarighet, Dina Asher-Smith, då duon registrerade 22,50 respektive 22,58 för första och andra plats på 200 m.

Den 26-åriga Neita var tvåa på 100 m i Lausanne två dagar tidigare, medan 2019 världsmästare i 200 meter Asher-Smith tagit hem vinsten i Stockholm 2016, 2019 och 2022.

”Jag hade en fantastisk uppvärmning, det är synd med vädret men vi hade bra vibbar och solskenet kom fram när vi började värma upp. Jag är i bra form och det känns fantastiskt att vinna min första Diamond League någonsin”, avslöjade Neita.

”Jag har jobbat så hårt med min tränare Marco för att vara i den här positionen. Vi vet att jag är en utmanare till medaljerna i Budapest. Det ger mig mycket självförtroende att veta att jag är bra på 200m också. Guld är vad vi drömmer om – att komma härifrån som nummer ett. Mitt jobb är gjort, tränaren kommer att vara nöjd. Tiden speglar inte min form. Det är en fantastisk förberedelse för Budapest, prestationen i dag visar mig att jag kan vinna.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan