Världsrekordjakten för El Bakkali och kvinnliga längdhoppare inför toppdrabbningen - BAUHAUS-galan

Världsrekordjakten för El Bakkali och kvinnliga längdhoppare inför toppdrabbningen

Världsrekordjakten för El Bakkali och kvinnliga längdhoppare inför toppdrabbningen

En hinderlöpare som siktar på att återta sitt världsrekord och ett par mästare i längdhopp samlades för att tala med media från hela världen inför söndagens BAUHAUS-gala – den sjunde deltävlingen av Wanda Diamond League-serien.

Marockos Soufiane El Bakkali som nyligen presterade fenomenala 7:56,68 på 3000mH i Rabat, tog då över det nationella rekord. Nu är El Bakkali ivrig att ge sig på världsrekordet, som för närvarande innehas av Lamecha Girma från Etiopien på tiden 7:52,11 man.

”Det var en bra start på min säsong så jag ser fram emot att nå ett bra resultat i Stockholm och skulle såklart vilja ta tillbaka världsrekordet”

OS- och världsmästaren vann i Stockholm redan 2017, och El Bakkali är säker på ännu en vinst och en snabb tid i den svenska huvudstaden:

”Vågljustekniken som hjälper oss att sätta farten är ett riktigt bra stöd för mitt mål”, sa han.

 

Samtidigt var längdhoppsduon Maryna Bekh-Romanchuk och Jazmin Sawyers vid gott mod inför sin sammandrabbning i sandgropen i morgon.

Ukrainska Bekh-Romanchuk, världssilvermedaljören 2019, berättade:

”Det är såklart en riktigt svår tid i Ukraina och svårt att bara tänka på dina mål och dina drömmar. Man oroar sig så mycket för sitt land och sin familj.”

”Jag är väldigt glad över att vara här och känna stödet. Jag tränar nu i Tyskland med min man, som är simmare för Tyskland.”

Den 27-åriga världsmästaren inomhus och Europamästaren i tresteg, både inomhus och utomhus, tog hem vinsten i längdhopp under BAUHAUS-galan 2020 och blev nyligen trea i Florens.

”Ibland föredrar jag att fokusera på tresteget, men för tillfället försöker jag dubbla den här säsongen”, förklarade hon.

Storbritanniens europeiska inomhusmästare, Sawyers, går fortfarande på moln efter sitt 7 meters långa guldhopp från vintern, och 29-åringen mindes:

”Att äntligen hoppa 7 meter var så speciellt för mig – vi strävar alla efter det och jag har känt mig kapabel att göra det så länge. Att dessutom få göra det när jag inte förväntade mig det, plus att få en guldmedalj var så otroligt.”

Med en sjätteplats i Florens förra månaden i bagaget, ser Sawyers bara framåt:

”Jag måste dock fortsätta – prestationen i vintras har gett mig mer motivation. Jag kom direkt tillbaka till träningen inför utomhussäsongen och kände att jag måste bara fortsätta framåt. I morgon har vi ett riktigt starkt fält så jag ska gå för det”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan