Stora förhoppningar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Stora förhoppningar på BAUHAUS-galan

Stora förhoppningar på BAUHAUS-galan

Väderförhållandena imorgon kommer sannolikt att spela en stor roll i resultatet för hopparna. Naturligtvis kommer det att finnas stora förhoppningar om en stark prestation från den lokala superhjälten, Mondo Duplantis i stavhopp. När han hoppar i sitt hemland, kommer OS- och världsmästaren att försöka bygga vidare på sina 6,12 m i Ostrava förra veckan.

På lördagens presskonferens sa han,

”Jag var glad över att få till ett säsongsbästa förra veckan och jag mår bra av att hoppa just nu. Jag är där jag vill vara vid denna tidpunkt av säsongen.
Det viktigaste imorgon är att ta en vinst men det är såklart extra press på mig nu att leverera inför en hemmapublik.”

”Vädret kan störa. Inget regn skulle vara att föredra och det ser ut som att regnet kan sluta före den tuffare delen av tävlingen vilket är goda nyheter. Pressen kan vara hård men jag vet att det beror på att jag hoppar bra så jag måste ta itu med det. Jag ger alltid allt och allt annat är utom min kontroll. Jag har höga förhoppningar på mig själv men jag är också väldigt motiverad och känner att jag kan göra detta i 10 år till.”

”Jag gillar att tävla och allt som hör till det så det känns coolt att vara bra; det är roligt och en del av min identitet – jag kan inte föreställa mig livet utan det. Stavhoppet är tufft och tekniskt – det känns som att jag äntligen har listat ut det så jag vill stanna i den bubblan. Jag älskar att vara där ute med de andra killarna; hungern finns kvar.”

Höjdhoppstävlingen ser ut att bli en av mötets höjdpunkter med fyra av de nuvarande åtta bästa i världen som tävlar i Stockholm.

Olympiske mästaren, Gianmarco Tamberi, kickstartade sin säsong med stil som en del av det segerrika italienska laget vid lag-EM förra helgen i Polen med ett hopp på 2,29 m. Han förklarade,

”Jag började sent på säsongen för att ge mig tid att göra mig redo, arbeta hårt i skuggorna och bygga upp min relation med min nya tränare [efter en splittring med hans tidigare tränare och pappa]. Det var ett svårt beslut att gå skilda vägar men det var det smartaste; Jag är mer självsäker, mer motiverad och en stor anledning till att jag presterar bra.”

”Jag hoppas att jag kan fortsätta mina framsteg imorgon och sedan fokuserar jag på världsmästerskapen, den enda titeln jag inte har. Jag vill verkligen göra min mästerskapssamling komplett.”

Världsrankad nummer ett, sydkoreanske Sanghyeok Woo, kommer att försöka förbättra sig efter sina två andraplatser i Diamond League hittills 2023. Silvermedaljören från Eugene hoppade 2,33 m förra veckan vid de koreanska mästerskapen så han är på väg närmare sin personbästa på 2,35m.

Han sa:

”Det är första gången jag är i Sverige och jag ser fram emot det. Förra veckan var det fantastiskt att bättra min säsongsbästa och dessutom göra ett mycket bra försök på 2,37.”

”Som idrottare ser jag fram emot morgondagen och förstaplatsen är mitt mål, men att ha kul är viktigt och jag skulle älska att få se alla få ett bra resultat imorgon.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan