Häck in i rekordböckerna - BAUHAUS-galan

Häck in i rekordböckerna

Häck in i rekordböckerna

Vid lördagens presskonferens på Scandic Hotel Continental sa Nigerias Tobi Amusan, som just hade flugit till Sverige med en färsk andraplats i bagaget från Diamond League-mötet igårkväll i Lausanne:

”Jag är utmattad men jag kommer att få vila och jag ska vara redo att köra imorgon.”

Världsmästaren tillade:

”Jag springer bättre och bättre. Jag har kommit hit från Lausanne eftersom jag måste vara i tävlingsform innan mästerskapen. Häck är en mycket teknisk gren så jag känner att back-to-back-lopp är ett bra sätt att förbereda mig”

På frågan om hon kände att Stadionrekordet på 12,38 var i sikte, sa den världsrankade ettan:

”Jag tänker inte mycket på tider vid tävlingar; Jag vill bara ta mig igenom häckarna på ett säkert sätt och gå över linjen på första plats, sen kan jag titta på klockan”

Finska Reeta Hurske tog en fjärdeplats förra veckan vid lag-EM i Polen och kommer att försöka bygga vidare på sin enastående inomhussäsong som avslutades med guldmedaljen på 60 meter häck vid inomhus-EM. Hon satte ett personbästa 12,70 förra månaden i Finland och hon hoppas att de snabba banorna ska hjälpa henne att förbättra det i morgon.

”Jag har tränat i många år nu och i Finland har vi fyra duktiga tjejer som pushar varandra vilket hjälper oss alla. Imorgon är det ett bra startfält och det är jag väldigt glad över att få vara med om. Jag är säker på att det kommer att hjälpa mig att få ett bra resultat.”

På 400 m häck hoppas också den Olympiske mästaren och världsrekordhållaren Karsten Warholm kunna dra full nytta av den nya banan efter en stark säsongsdebut i Oslo för två veckor sedan. Efter förra säsongens skada är han glad över att vara tillbaka i form och stark i år.

Norrmannen sa:

”Självklart gillade jag inte att vara skadad men det har nog fått mig att uppskatta idrotten lite mer. Jag jobbade hårt när jag kom tillbaka och att ta EM-segern var ingen dålig säsong.”

Om sina planer för den här säsongen tillade han,

”Jag började min säsong lite senare i år efter att ha tävlat inomhussäsongen. Det som får mig att älska att tävla är att kliva upp till startlinjen och veta att jag kan tävla bra. Det betyder att jag gillar att ta lite utrymme mellan loppen då detta passar mig bäst. Världsmästerskapen i Budapest är mitt främsta mål så efter imorgon har jag nationella mästerskapen nästa vecka – vilket är ganska svårt tidsmässigt för att vara ärlig. Sedan har jag Monaco Diamond League som min sista före mästerskapen.”

Med Stadionrekordet på 46:80 som gick till Alison dos Santos vid förra årets evenemang, är Warholm angelägen om att vinna tillbaka det,

”Jag är väldigt angelägen om att vinna tillbaka Stadionrekordet efter att han stal det från mig! Jag började bra i Oslo men jag tror att jag kan gå snabbare om förutsättningarna är bra och det kanske kan bli imorgon.”

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan