Svenskarnas presskonferens - BAUHAUS-galan

Svenskarnas presskonferens

Svenskarnas presskonferens

Under fredagen bjöds det in till pressträff på det officiella galahotellet, Scandic Continental. Medverkande var åtta svenska friidrottare, laddade inför Sveriges största friidrottsgala där de kommer jaga både svenska rekord, personbästa och topplaceringar mot världens bästa friidrottare.

Sveriges snabbaste man

Att Henrik Larssons kapacitet var stor visste vi efter inomhus EM stora framgångar på 60m där Henrik tog hem ett brons till Sverige. Och att formen även skulle stå sig stark under utomhussäsongen fick vi veta redan i början av utomhussäsongen. Henrik Larsson slog tillslut det svenska rekordet på 100m, även om det var i lite för stark medvind. Nu ser han fram emot att få springa på Conicas nylagda banor på Stockholms Stadion.

– Jag har sprungit på BAUHAUS-galan några år tidigare men det slutar ju aldrig att bli speciellt. Att få springa på ett fullsatt Stadion mot det världsmotståndet är riktigt kul. Kroppen känns dessutom bra så det känns lovande.

Kajsa Bergqvist, den svenska förbundskaptenen, instämmer med BAUHAUS-galans Meeting Director Jan Kowalski i att 100m herrar blir en av höjdpunkterna under söndagens tävling.

– Henrik har varit vårt största sprinterlöfte i många år nu och nu äntligen har Henrik fått en hel säsong och då kommer resultaten.

Det värmländske hopplöftet

Melwin Lycke Holm har blivit det stora svenska framtidslöftet inom manligt höjdhopp. På söndag ställs han mot den regerande olympiske mästaren, Gianmarco Tamberi. Italienaren som är känd för att kunna lyfta en hel läktare helt själv.

– Det kommer bli svårt att slå Tamberi både när det kommer till hoppning och att sätta fart på publiken, men jag ska göra mitt absolut bästa.

– Senast jag hoppade var under Sollentuna GP och då var jag lite förkyld. Men nu har jag kunnat träna på riktigt bra och är taggad!

Starkt svenskt på 3000mH

Den marockanske löparen El Bakkali kommer att attackera världsrekordet på 3000mH på söndag. I startfältet hittar vi även en grupp svenskar som på riktigt tagit plats på den internationella scenen under de senaste tre åren. EM-finalisten Emil Blomberg berättade om den svenska framfarten i grenen och hur man lyckats bygga ett starkt lag.

– Vi har blivit fler som pushat varandra i grenen, framför allt de senaste tre åren. Det återstår att se vad vi tillsammans kan prestera på söndag, men det känns som en stor trygghet att ha dem med i startfälten.

 

”Man bara ryser”

Kajsa Bergqvist knep aldrig det där Stadionrekordet under sin tid som aktiv. Men att prata om BAUHAUS-galan, med det svenska lag som nu står sig så starkt internationellt, dyker inget annat upp än positiva känslor och minnen.

– När jag satt och läste startlistorna bara rös jag. Det kommer tillbaka massor av gamla minnen, samtidigt som man ser fram emot det som komma skall och att vi över huvud taget kan ge våra bästa svenskar en så stor möjlighet att tävla mot de allra bästa i världen betyder mycket för svensk friidrott.

Om man plockar russinen ur kakan på söndag så är det ändå en gren som sticker ut.

– Det är klart att varje gren har sitt att bjuda på. Men den här episka diskusbataljen som pågår just nu där vi har fyra tävlande på söndag som i år kastat över 70 meter, med en Daniel Ståhl som är i sitt livs form och ska få ta sig an de här herrarna på hemmaplan. Det är mäktigt.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan