Delat olympiskt guld möts i superduell på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Delat olympiskt guld möts i superduell på BAUHAUS-galan

Delat olympiskt guld möts i superduell på BAUHAUS-galan

Nu är det klart att årets första duell mellan qatarianen Mutaz Essa Barshim och Gianmarco Tamberi kommer att ske på Stockholms stadion 2 juli. Publikfavoriten Tamberi som får vilken arena som helst att tända till kommer att möta giganten i grenen, den trefaldiga världsmästaren (tre senaste VM) Barshim.

Det så ovanliga som att två friidrottare delar på segern i en friidrottsgren på ett OS in-träffade senast på OS i Tokyo där båda höjdhopparna Tamberi och Barshim klarade 2.37. De hade samma antal rivningar upp till den höjden och rev sedan tre gånger var på 2.39. Efter en kort avstämning valde båda att inte hoppa vidare och därmed fick de dela på segern. Det var mer än 100 år sedan ett OS-guld delades på två aktiva. Läs mer om detta och dessa her- rar i Stefan Holms blogg “Brother in Arms” på bauhausgalan.se.

Som höjdhoppsälskare är det fantastiskt att få se dem tävla på Stadion. Det var en unik händelse det som inträffade i Tokyo. Extra speciellt var det för mig eftersom jag fick dela ut OS-gulden till dem, säger Stefan Holm, olympisk guldmedaljör i höjdhopp i Aten 2004.

Stadionpubliken får avnjuta manligt höjd som inte har funnits på galan sedan 2015 då ameri-kanen Jacorian Duffield vann på 2.32 före Barshim som var tvåa på 2.29, samma höjd som Tamberi som var trea. Men denna gång hade Tamberi två rivningar med sig upp på vägen till 2.29. Till start kommer även den formstarke världsettan koreanska hopparen Sanghyeok Woo.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan