Säsongens första världsrekord på tredje Diamond League tävlingen - BAUHAUS-galan

Säsongens första världsrekord på tredje Diamond League tävlingen

Säsongens första världsrekord på tredje Diamond League tävlingen

Utomhussäsongen är igång för fullt i hela världen. När Diamond League gjorde sin tredje tävling med stopp i Florens så smällde kenyanskan Faith Kipyegon till med nytt världsrekord på 1500 meter. Att hon skulle springa snabbt var väl ingen överraskning men att hon skulle rå på etiopiska löperskan Genzebe Dibaba’s rekord på suveräna 3.50.07 var det nog inte många som trodde på förutom Kipyegon själv. Så nu har Keyna övertagit rekordet på distansen och den prestigefyllda fighten länderna emellan lär fortsätta. Gudaf Tsegay sägs ryktesvägen vara i stigande form och har som målsättning att utmana världsrekordet i sommar. Det kan bli en superduell i grenen så småning om när det drar ihop sig till VM i Budapest i slutet på augusti.

 I övrigt var det herrarnas 100 meter som gav mest eftersmak. Här är det Fred Kerley som utmärker sig med att mer och mer roffa åt sig positionen som världens snabbaste man. Han har rest världen runt i både Asien och Afrika och nu Europa. Han har vunnit alla tävlingar hittills. Med det är han i nuläget storfavorit till att vinna titeln på VM och han fick se OS-guldmedaljören Marcel Jacobs återigen stå över tävlingarna i Florens.

För svenskarna blev det resultatmässigt ett fiasko. Khaddi Sagnia sist i tävlingen i längdhopp och Andreas Almgren bröd loppet med bara 350 meter kvar av 5000-metersloppet. MEN och med ett stort MEN, Andreas ser mycket lovande ut. I en dålig position på innerbanan mitt i klungan, snubblade han till och rasade i backen. Däremot hade han till dess tassat lätt med i loppet och har sannerligen en form där han kan göra flera sekunder under 5000 meter. Detta känner förhoppningsvis Andreas också. Hoppas han kan slicka såren snabbt och komma igen snart, och att fotstukningen inte var annat än en lättare skada. Han lär vara supertaggad i nästa lopp igen. Känslan är att de svenska rekorden på 3000 meter och 5000 meter kommer att få sig ett par rejäla putsningar innan denna säsong är över.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan