Soufine El Bakkali går för rekord på Stadion - BAUHAUS-galan

Soufine El Bakkali går för rekord på Stadion

Soufine El Bakkali går för rekord på Stadion

En annan som går för rekordjakt på BAUHAUS-galan är marockanen Soufiane El Bakkali som på Diamond League tävlingarna i Rabat visade att han är i superform och kanske har en växel till. Han satte nytt personligt rekord på tiden 7:56:68 och raderade det gamla tävlingsrekordet och är världsetta. Det är bara tre sekunder från världsrekordet som qatarianen Saif Saaeed Shaheen, satte för nästan 20 år sedan (2004). 1975 satte Anders Gärderud världsrekord på Stadion med tiden 8.09.8. Ytterligare två gånger har det blivit världsrekord i samma gren på Stadion. 1968 av finländaren Jouko Kuha (8.24.2) och 1989 av kenyanen Peter Koech (8.05.35). 

– Det kommer bli hinderyra på Stockholms Stadion den 2 juli. Förutom världens just nu bäste löpare kommer vi även att få se tre svenska löpare på startlinjen på 3000 meter hinder. Simon Sundström, Vidar Johansson och Emil Blomberg. Alla får chansen att springa inför ett kokande Stadion, säger Jan Kowalski, tävlingschef på BAUHAUS-galan.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan