Diamond League stannar till i Rabat i helgen - BAUHAUS-galan

Diamond League stannar till i Rabat i helgen

Diamond League stannar till i Rabat i helgen

På söndag är det dags igen för Diamond League cirkusen. Nu har touren kommit till Afrika och Marocko med tävlingar i huvudstaden Rabat.

Världsmästaren på 100 meter är den

Den på förhand mest intressanta grenen är kanske 100 meter för herrar. Där ställer sig den amerikanske världsmästaren Fred Kerley på startlinjen. Han har i sin sociala media utmanat den olympiska mästaren Marcel Jacobs, Italien, men han finns inte med i Rabat. Däremot har Jacobs gett klartecken för Diamond League tävlingen på hemmaplan i Florens några dagar senare, där de båda kommer att mötas i något som haussats upp som ett supermöte.

I Rabat får Fred Kerley nöja sig med att möta fem andra sprinters som tidigare gjort under 10 sekunder på 100 meter. Den snabbaste av dem är kenyanen Ferdinand Omanyala som gjort 9.84 i år vilket är 4 hundradelar snabbare än Kerley och världsårsbästa. En annan är sydafrikanen Akani Simbini som redan hunnit springa på 9.92 i år. Han är fyra i världen i år. Får vi ett nytt världsårsbästa? Du kan följa sändningarna från tävlingarna i TV4/Cmore.

Ingebrigtsen mfl i Rabat

Det blir säsongspremiär för världens bästa 1500 meterslöpare, Jakob Ingebrigtsen. Han springer sin favoritdistans där han ställs mot bla den kenyanska världsfyran Abel Kipsang och den mycket meriterade Mario Garcia från Spanien.

I kvinnornas höjd får vi bland annat se världens just nu bästa hoppare ukrainskan Yaroslava Mahuchikh. Hon har redan hoppat över 2 meter i år och det skulle inte förvåna om hon sätter världsårsbästa.

På 110 meter häck ser vi ett stjärnspäckat heat med amerikanen Grant Holloway som framför allt utmanas av jamaicanen Rasheed Broadbell.

På 1500 meter för kvinnor lär det gå undan då Gudaf Tsegay ställer sig på startlinjen. Likaså när jamaicanskan Shericka Jacksson ställer sig på startlinjen på 200 meter.

Startlistorna hittar du här https://rabat.diamondleague.com/en/programme-results-rabat/

Svenskarna i Rabat

Det är diskus herrar på programmet och vi får se Ståhl och Petterson kasta. De lär inte ha så mycket att sätta emot Kristjan Ceh men i övrigt är startfältet ganska humant. Vi får hoppas på bra placering för våra svenskar.

Ytterligare en svensk får vi se genom Fanny Roos i kula i ett ganska starkt startfält där kanadensiskan Sarah Mitton får ses som favorit.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan