Olympiske supersprintern tillbaka på Stockholms Stadion - BAUHAUS-galan

Olympiske supersprintern tillbaka på Stockholms Stadion

Olympiske supersprintern tillbaka på Stockholms Stadion

Efter sitt monsterlopp på Stockholms Stadion 2020, där han bokstavligen var snubblande nära att sätta nytt världsrekord, så har inte den vindsnabbe norrmannen tävlat i Stockholm. Men nu kommer den tvåfaldige världsmästaren tillbaka igen.

– BAUHAUS-galan och Diamond League i Stockholm blir en viktig tävling för mig inför VM i augusti, berättar Karsten Warholm.

Det var augusti 2020 som den norske världsrekordmannen Karsten Warholm slog till med ett riktigt superlopp på 400 m häck på BAUHAUS-galan, bara nio hundradelar ifrån världsrekordet. Tiden 46,87 innebar nytt Europarekord och stadionrekord på Stockholm Stadion där han uppenbart gillar att tävla.

– Jag ser verkligen fram emot att tävla på Stockholm Stadion igen. Det är alltid mycket folk som skapar fin stämning och jag trivs väldigt bra där, säger Warholm till BAUHAUS-galan.

Karsten Warholm är ett av friidrottsvärldens stora namn och tog sig genom sin enorma prestation under de Olympiska spelen i Tokyo 2021 till många svenska friidrottshjärtan.

På plats på National Stadium i Tokyo slog norrmannen till med världsrekordtiden 45,94 och kunde därefter också titulera sig OS-guldmedaljör. Efter ett skadedrabbat fjolår där han kämpade sig tillbaka till VM i Eugene fick han ”nöja” sig med ett EM-guld i München. Men nu väntar en ny utomhussäsong och Warholm känns bättre förberedd än på långe.

– Jag har tränat på bra hela vintern och tycker själv att jag har gjort så bra förberedelser som möjligt inför 2023. Jag ser fram emot att komma igång med tävlandet, avslutar Warholm.

Bengtström utmanar Warholm på BAUHAUS-galan

Carl Bengtström är snabb. Det visade han på inomhus EM i Istanbul i vintras då han tog sig till final på 400 meter slätt där han mötte Karsten Warholm. Han försökte utmana men räckte inte riktigt till. Dock tog han återigen en medalj och slutade trea. Förra året knep han brons även på Inomhus-VM i Budapest. Vi fick en pratstund med Carl Bengtström som fått en plats på BAUHAUS-galan 400 meter häck.

Du kommer att få möte Karsten Warholm på Stadion. Hur ser du på dina chanser att vinna över honom?

-Karsten är bäst i världen genom alla tider. Att slå honom på Stadion blir tufft. Men jag ser det som en inspiration. Göra det till en fördel. Målsättningen är att pusha honom. Det skall bli kul att få möta honom, säger Carl Bengström.

När tror du att du skulle ha chans mot honom. Hur länge dröjer det innan du slår honom?

– Mitt mål är att slå honom i framtiden. Jag vill utmana honom och gå förbi. Jag behöver få till alla delar. Framför allt rytmen i häcklöpning. Måste få mer tryggheten i grenen. Snabbheten är ganska bra men jag måste nog bli lite snabbare ändå. Karsten är väldigt snabb

Vad är ditt stora mål framåt?

– OS 2028 är mitt stora mål. Där skall jag vara som bäst. Får se om han håller på till dess.

Hur ser upplägget ut inför sommaren?

– Jag skall tävla på intensivt i juni tom BAUHAUS-galan. Sen blir det lite mer chill med tävlandet och med fokus på VM. Jag skall ladda på till VM. Målsättning att ta mig till final där. I en final kan allt hända. Men jag är nöjd så länge jag sätter personligt rekord.

Skall du tävla några Diamond League tävlingar innan Stockholm?

– Jag tävlar i Oslo på Diamond League 15 juni.

Hur mycket påverkar olika banor möjligheterna att springa snabbt?

– Det är 8 banor runt så man tänker man inte så mycket på det. Materialet kan man känna stor skillnad på, tex om det är mjukt. Jag gillar hårda banor. Jag gillar att ligga i mitten, på mittenbana eller lite längre ut, bana 6-7. Drömbana är bana 6, avslutar Carl Bengtström.

Förra året slutade Carl Bengström femma på Diamond League tävlingarna på Stockholms Stadion. Sitt personliga rekord (48.52) satte Carl vid Diamond League tävlingarna i Eugene 2022. Svenska rekordet innehas fortfarande av Sven Nylander, som sprang 47.96 då han blev fyra på OS i Atlanta 1996.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan