Sveriges världstvåa i kula får chansen på BAUHAUS-galan

Sveriges världstvåa i kula får chansen på BAUHAUS-galan

Sveriges världstvåa i kula får chansen på BAUHAUS-galan

De svenska framgångarna i kast lyser mer och mer med sin närvaro. Under den senaste inomhussäsongen slog Fanny Roos till i sista omgången under inomhus-EM i Istanbul och knep bronset. Men hon har utmanats om titeln som Sveriges bästa kulstötare. I helgen som gick smällde Axelina Johansson till med ett nytt svenskt rekord då hon vräkte iväg kulan hela 19.54 meter och är med det näst bäst i världen i år.

Bakom Sveriges superstjärna i stavhopp, Mondo Duplantis, är det svenskt kast som är den starkaste grengruppen med Daniel Ståhl och Simon Pettersson guld och silver på senaste OS i Tokyo. Den bästa grenen på damsidan är kula där Fanny Roos tog medalj på senaste inom-hus EM. Men nu har en annan en svensk, Axelina Johansson redan hunnit slå det svenska rekordet vid tävlingar i Bloomington, USA i helgen som gick. Hon är bara blygsamma 23 år en lång karriär framför sig i sin gren. En gren där resultatnivån på de bästa i världen har gått tillbaka. Förra året var det bara kvinnor som stötte längre än Axelinas svenska rekord. Hon liksom Fanny lär bli uttagna till sommarens VM i Budapest. Kanske de kan sparra varandra över 20 meter i sommar.  Något som bara 5 kvinnor gjorde förra året och endast 2 kvinnor gjorde 2021.  För OS-brons i Tokyo 2021 krävdes 19.62.

BAUHAUS-galan har bestämt att lägga till kula som extra gren på årets program för att matcha svenskorna mot de bästa kulstötarna i världen däribland Jessica Schilder, Nederländerna som tog brons både på senaste utomhus-VM och inomhus-VM samt guld på EM i München i somras.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan