Världens bästa diskuskastare kommer till BAUHAUS-galan

Världens bästa diskuskastare kommer till BAUHAUS-galan

Världens bästa diskuskastare kommer till BAUHAUS-galan

För några år sedan var diskus på väg att slängas ut från Diamond League. Grenen kom tillbaka till friidrottens finrum, Diamond League, och har några riktigt starka profiler.

Nu står det klart att världens bästa diskuskastare gör upp på BAUHAUS-galan 2 juli. BAUHAUS-galan som har fått klartecken från både världsmästaren Kristjan Čeh, Slovenien, och den litauiske Mykolas Alekna. Alekna som i helgen drog iväg diskusen hela 71,00 meter vid tävlingar i Berkeley, USA. Tillsammans med Daniel Ståhl och Simon Pettersson blir det ett suveränt startfält i diskus på årets BAUHAUS-galan. 

Samtliga har gjort över 70 meter någon gång under det senaste året. Det är bara Simon som inte har gjort över 71 meter då han ”bara” kastade 70,42 meter då han överraskande vann SM förra året i Norrköping. Året då Kristjan Čeh var den första att kasta över 70 meter (70,02) på Stadion. Med hjälp av de goda stadion-vindarna är det stor chans att vi får se ett nytt rekord i år igen. Kanske över 71 eller tom över den lite magiska 72-meters gränsen. Den gräns som bara 3 kastare har klarat någonsin. Jurgen Schult (Tyskland) som har världsrekordet 74,08, Virgilijus Alekna (Mykolos pappa) 73,88 och Gerd Kanter (Estland) 73.38. Fjärde bästa kastare genom tiderna är Daniel Ståhl med sitt personliga rekord 71,86.

Många av kastarna gör sin säsongsdebut på Diamond League tävlingen i Doha nu på fredag 5 maj. Två av dem flyger direkt från landslagslägret i Portugal. Simon Pettersson och Daniel Ståhl. 

– Jag är glad att få tävla inför hemmapubliken på Stockholms Olympiska Stadion. Atmosfären kommer att vara mäktig som vanligt. Förhoppningsvis kan jag och Simon få till några schyssta kast redan denna vecka i Doha´s Diamond League tävling och skaffa oss ett bra momentum inför hela säsongen, säger Daniel, den olympiska mästaren till BAUHAUS-galan.

– Det har varit lite upp och ner i vinter men senaste veckorna har varit bättre. Jag ser fram emot säsongsstarten i Doha och jag känner att diskusen kommer att vara en väldigt intressant gren i sommar. Jag är väldigt nyfiken på att få se vad de andra kastarna kommer att ta med sig till tävlingsarenan i sommar och jag kommer att göra mitt bästa för att utmana dem, säger Simon Pettersson till BAUHAUS-galan.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan