Svenskt och stjärnspäckat under dagens presskonferens - BAUHAUS-galan

Svenskt och stjärnspäckat under dagens presskonferens

Svenskt och stjärnspäckat under dagens presskonferens

Under dagens presskonferens på Scandic Continental deltog Sveriges främsta friidrottare tillsammans med förbundskapten Kajsa Bergqvist. Det pratades inte minst om förväntningar inför torsdagens BAUHAUS-gala på Stockholm Stadion, längtan efter publiktrycket och uttagningsförfarandet inför VM i Eugene senare i sommar.

Carl Bengström ett nytt stjärnskott på den internationella scenen

Carl Bengström slog igenom med dunder och brak under inomhussäsongen där han vann ett brons på 400m under inomhus VM i Belgrad. En distans som inte är hans huvudsakliga (400m häck), men som visade att han är att räkna med på den internationella scenen. Efter en stark start i Wanda Diamond League sammanhang under Bislett Games är han nu redo för att göra entré på Stockholm Stadion.

– Det är otroligt häftigt att få vara med och tävla i den största tävlingen som finns i Sverige. Att få möjligheten att tävla i en större miljö höjer definitivt prestationen och det är roligt att äntligen vara inne i det. Stockholm Stadion är också en fantastisk arena att tävla på. Jag ser verkligen fram emot det!

En annan svensk som varit het de senaste veckorna är Andreas Kramer. Han ser nu fram emot BAUHAUS-galan på Stockholm Stadion. Ett svenskt rekord är inte helt utom räckhåll, men han vågar inte sia om vädret.

– Jag har inte vågat kika på väderleksrapporten, skrattar Andreas. Men jag vet att det kommer bli ett grymt startfält med flera löpare att både utmana och utmanas av. Under hela säsongen har jag visat på bra form och nu hoppas jag, med extra tryck från publiken på Stockholm Stadion, att kunna få till något extra.

Några av världens bästa friidrottare – är svenskar

Fanny Roos är idag rankad som femte bäst i världen, vilket innebär att hon är den högst rankade bland de svenska friidrottsdamerna. Med en tredjeplats i bagaget från Wanda Diamond League serien 2021 ser hon nu fram emot att få göra entré på Stockholm Stadion.

– Publiken på Stockholm Stadion gör en stor skillnad för mig och jag ser fram emot tävlingen. När man är ute på banan fokuserar man helt på sin uppgift, men det är absolut något speciellt att tävla med publiken på Stadion i ryggen.

Även Wanda Diamond League vinnaren från 2021, Thobias Montler, instämmer i betydelsen av hemmapubliken.

– Det känns lite hemmaplan, samtidigt som det känns att det är en stor internationell Diamond League-tävling. Jag har presterat bra på Stadion tidigare och gillar banorna. Jag ser fram emot torsdag!

Den svenske OS-silvermedaljören med det mäktiga personbästat 69,48, Simon Pettersson, kommer att ställas mot absolut tuffast motstånd på torsdag. Men det gör han med en bra känsla.

Kajsa Bergqvist om den svenska truppen till VM i Eugene

Förbundskapten Kajsa Bergqvist fanns på plats under BAUHAUS-galans presskonferens för att presentera senaste nytt om landslagstruppen inför VM i Eugene senare i sommar. Inledningsvis återgav hon härliga och soliga minnen från Stockholm Stadion under sin egen karriär som höjdhoppare.

– Jag kommer ihåg när man kom in på Stadion på långsidan och man fick ett massivt stöd med stående publik ända fram till höjdhoppet. Jag har bara goda minnen från BAUHAUS-galan! Det var alltid bra väder dessutom, men det kanske är en efterhandskonstruktion, skrattar Kajsa.

Fortsättningsvis informerade hon om förutsättningarna för att bli uttagen till landslagstruppen i Eugene, som i sin helhet presenteras under början av helgen.

– Kvalperioden är nu över och vi tittar på de som både visat på stor kapacitet tidigare, men kanske ännu viktigare som kan visa på att man är i form och redo för ett världsmästerskap.

En av de som väntar på att få ett besked om VM i Eugene är spjutkastaren Kim Amb.

– I år har det varit kämpigt. Med två små barn hemma har det varit mycket sjukdom och jag har därför tappat mycket träning. Nu har jag kunnat tävla på och jag känner att formen är uppåtgående. Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Stadion efter så många år!

Biljetter till BAUHAUS-galan den 30 juni på Stockholm Stadion kan köpas på bauhausgalan.se och stockholm.diamondleague.com.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan