Världens snabbaste man kommer till BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Världens snabbaste man kommer till BAUHAUS-galan

Världens snabbaste man kommer till BAUHAUS-galan

Den dubbla olympiska guldmedaljören från Tokyo-OS 2021, Marcell Jacobs, kommer till Stockholms Stadion för att springa 100 meter. Hann vann 100 meter på OS i Tokyo, den kanske mest prestigefyllda titeln av alla på ett OS. Utöver det förde han även Italien till ett OS-guld på 4 x 100 meter. En distans som han vann förra året på BAUHAUS-galan när han genrepade inför OS. I år väljer han att sitt genrep på samma arena inför sommarens höjdpunkt VM i Eugene.

– Jag har nöjet att berätta för alla att jag kommer tillbaka till Stockholm 30 juni för att ställa mig i startblocken där igen. Det har varit en tuff tid de senaste veckorna men det är det äntligen dags att se framåt och komma tillbaka till tävlingsbanan. Jag ser fram emot att tävla, säger Marcell Jacobs.

– Det är ett mycket glädjande att vi får hit världens snabbaste man till BAUHAUS-galan. 100-meter är något alldeles extra att uppleva på Stadion. Vi hoppas på att fylla läktarna på nästa torsdag och det ser ut att bli fint väder, säger Jan Kowalski, tävlingschef BAUHAUS-galan.

Marcell Jacobs var den första europé att vinna OS-guld på 100 meter sedan 1992 då Linford Christie (Storbritannien) vann guldet och dessförinnan 1972 då Valeri Borzov (Sovjetunionen).

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan