Stjärnspäckat på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion 30 juni - BAUHAUS-galan

Stjärnspäckat på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion 30 juni

Stjärnspäckat på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion 30 juni

Startfältet inför BAUHAUS-galan börjar nu ta form och idag kan vi presentera ett flertal världsartister som kommer till Stockholm Stadion den 30 juni.

Dueller på löparbanorna

Duellerna på löparbanorna kommer i år vara många! Inte minst i damernas 100mH där det nu är klart att OS-mästarinnan Jasmine Comacho-Quinn, (PRC) ställs mot IVM-mästarinnan från Belgrad, Cyrena Samba-Mayela, (FRA).

På rundbanan kommer vi bland annat få återse europarekordhållaren och OS-bronsmedaljören Fenke Bol (NED) som under 2021 gjorde supertiden 52,47, tillika Stadionrekord och personbästa som hon nu får möjlighet att förbättra.

På publikfavoriten 800m får vi i den manliga tävlingen se hela prispallen från OS i Tokyo Emmanuel Korir (KEN), Ferguson Rotich (KEN) och Patryk Dobek (POL). I startfältet finns även svenske Andreas Kramer som gjorde en fin inomhussäsong som slutade med en finalplats under IVM.

Under damernas lopp får vi se fjolårets Diamond League-segrare, och vinnare under senaste Diamond League-tävlingen i Eugene, Kelly Hodgkin (GBR). Hon ställs mot världsmästaren från 2019, Halimah Nakaayi (UGA). Även Lovisa Lindh har gett klartecken för BAUHAUS-galan och blir därmed den svenske utmanaren i detta tuffa startfält.

Stjärnfyllda hoppgrenar

I damernas höjd får vi återse den nyblivne IVM-mästarinnan från Ukraina, Yaroslava Mahuchikh. Efter att hon osannolikt vann inomhus VM i Belgrad, har hon dessutom redan gjort 2.00 meter utomhus i år. Hon utmanas av OS-silvermedaljören Nicola Olyslager (tidigare McDermott), (AUS).

I längdhoppet kommer svenske IVM-silvermedaljören och regerande Diamond League-mästaren Thobias Montler få möta tuffast möjliga motstånd i mannen som knep guldmedaljen i Belgrad tidigare i år, Miltiadis Tentaglou (GRE). Tentaglou som har ett ruskigt personbästa på 8,60 och fler mästerskapsmeriter.

I spjut kommer vi få se en giganternas kamp med hela världseliten på plats. Vad sägs om OS-guld, OS-silver och OS-bronsmedaljörerna Neeraj Chopra (IND), Jakub Vadlejch (CZE) och Vitezslav Vesely (CZE)? Dessutom den tyska giganten Johannes Vetter med monster personbästat 97,76 samt svenske Kim Amb som gjorde utomhuspremiär under Diamond League i Doha.

Tidigare presenterade som klara för BAUHAUS-galan

Tidigare har ett flertal världsatleter presenterats som klara för BAUHAUS-galan.

Stavhopp män: Armand Duplantis, Chris Nilsen, Sam Kendricks

Diskus män: Daniel Ståhl, Simon Pettersson, Kristjan Ceh, Lukas Weisshaidinger

Längdhopp kvinnor: Khaddi Sagnia, Malaika Mihambo, Maryna Bekh-Romanchukh, Ivana Vuleta

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan