Armand Duplantis redo för mästerskapssäsong och genrepar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Armand Duplantis redo för mästerskapssäsong och genrepar på BAUHAUS-galan

Armand Duplantis redo för mästerskapssäsong och genrepar på BAUHAUS-galan

Den internationella friidrottskalendern 2022 är fullspäckad. Det är dubbla mästerskap i juli och augusti vilket innebär att de flesta tävlingarna i Wanda Diamond League tävlingsserien har planerats in före midsommar. BAUHAUS-galan 30 juni blir genrepet för Mondo Duplantis och många fler innan VM i Eugene som börjar 15 juli. EM i München börjar 15 augusti.

Idag höll BAUHAUS-galan tillsammans med Mondo Duplantis en exklusiv presskonferens på BAUHAUS i Sickla. BAUHAUS-galan fick en pratstund med Mondo inför mästersterskapssommaren. Så här säger Mondo:

– Det känns skönt att vara tillbaka i Stockholm. Jag trivs bra. Det är mitt hem. Jag gillar det. Den stora skillnaden att bo i Stockholm är att jag kan gå överallt. I Louisiana måste man köra bil 10 minuter vad man än skall göra.

Träningen i USA och uppladdningen inför utomhussäsongen har gått enligt plan.

– Träningen har gått bra i Loiusiana. Det har varit bra träning och det har varit varmt. Det var inte så längesedan jag hoppade 6.20 m så det kan inte gå så dåligt. Jag är taggad inför utomhussäsongen.

Mondo berättar lite om skillnaden mellan att hoppa ute jämfört med inomhus.

– Största skillnaden mellan ute och inne är att det är varierande vindförhållanden. Man får jobba lite mer på ansatsen. Annars skall jag fokusera på att hoppa som jag gjorde inomhus.

Inför sommarens tävlingar berättar Mondo lite mer om utmaningarna.

– Största utmaningen i sommar är VM. Jag har inte vunnit utomhus-VM men alla tävlingar är viktiga. Är det tävling vill jag vinna och jag skall ge 100%. BAUHAUS-galan i Stockholm är viktig men kanske mest press då jag vet att alla svenskar är där och kollar och min familj och flickvän. Men jag kan få hjälp av publiken och jag hoppas att många är på plats.

Wanda Diamond League säsongen startar på fredag med deltävlingen i Doha. Tävlingen blir då utomhuspremiären för Armand Duplantis som ser fram emot säsongen med en återigen hård konkurrens om titeln som världens bästa stavhoppare. Mondos tävlingsprogram fram tills VM i Eugene är Diamond League i Doha 13 maj och Eugene 28 maj. Hengelo (World Continental Tour) 10 juni och sedan Diamond League i Oslo 16 juni innan Stockholm och BAUHAUS-galan 30 juni. Mondo kommenterar tävlingsschemat så här:

– Det är viktigt för mig att tävla. Det är så mycket teknik. Det måste kännas bra på ansatsen. Måste tävla och få adrenalin. Det är något annat när man tävlar. Det räcker inte att träna. Det är något helt annat när det är tävling. Mitt tävlingsschema känns bra inför VM. Inte för mycket och inte för lite. Viktigt att vinna och hoppa 6 meter. Få en bra känsla och en bra start. Oavsett hur det går så är det inte kört för hela säsongen. Det är vad det är.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan