Från världsrekord till utomhussäsong - Mondo tränar i Louisiana, USA - BAUHAUS-galan

Från världsrekord till utomhussäsong – Mondo tränar i Louisiana, USA

Från världsrekord till utomhussäsong – Mondo tränar i Louisiana, USA

Efter VM åkte Mondo över till USA och Baton Rouge i Louisiana där han tillbringat tiden fram till utomhussäsongen. BAUHAUS-galan fick en träff med honom på det anrika universitetet Louisiana State University, LSU.

LSU är ett av USA absolut bästa friidrottsuniversitet. På LSU har det passerat friidrottare som har tagit sammanlagt 10 OS-guld, 18 OS-medaljer, 70 olympier och 29 världsrekordhållare. Väggarna pryds och kryllar av Nationella universitetsmästare i friidrott (NCAA) (bild på vägg). Det finns även svenskar så satt sitt avtryck här, förutom Mondo, även Lisa Gunnarsson som vann de nationella universitetsmästerskapen 2021 som numera tränas av Greg Duplantis. Vi följde med Mondo på ett träningspass och fick samtidigt en pratstund med hans mamma, Helena. – Vi tränar på som vi brukar, ändrar inte så mycket. Vi fokuserar på löpträning och en hel del hoppning, säger Helena. – En av framgångsfaktorerna bakom Mondos framgångar är att han har hoppat mycket i många år. Han är säker på det han gör, säger Helena. Mondo körde ett löppass med snabbhetsuthållighet 100m-120m-150m-120m-100m med cirka 3-4 minuters vila. För den som inte är insatt är det ett ganska tufft pass och typiskt för en sprinter för att träna uthålligheten. När man ser Mondo springa blir man imponerad då han ganska lätt sprang 150 metersloppet på 16 sekunder. Mamma Helena kommenterar löppasset, – Han vet inte riktigt vad han skall göra av vänsterarmen när han springer utan stav. På stavhoppsbanan springer Mondo med staven i vänster hand/arm längst fram och greppar staven med höger hand precis jämte kroppen. Förmodligen har Mondo sprungit fler gånger med stav än utan stav på träningarna.

Under träningspasset sprang vi även på Ese Brume (NIG), som vann silver i längd på inomhus-VM i Belgrad och brons på OS i Tokyo. Hon kommer till Stockholm 30 juni för att tävla mot den olympiska mästarinnan Malaika Mihambo (GER), inomhusvärldsmästarinnan Ivana Vuleta (SRB) och Khaddi Sagnia, som är ute efter revansch efter missen på inomhus-VM.

Mondo drar vidare till Stockholm i dagarna och BAUHAUS-galan möter honom nästa gång på en exklusiv presskonferens 9 maj i Stockholm. Där får vi reda på hela Mondos schema för utomhussäsongen.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan