Mondos världsrekord på inomhus-VM - ett rekord där inget kunde stoppa honom - BAUHAUS-galan

Mondos världsrekord på inomhus-VM – ett rekord där inget kunde stoppa honom

Mondos världsrekord på inomhus-VM – ett rekord där inget kunde stoppa honom

Armand Mondo Duplantis inomhussäsong var en riktig höjdare där han slog knockout på alla tvivlare med att sätta världsrekord två gånger om i Belgrad, med två veckors mellanrum.

Men, det andra världsrekordet var något extra. Han satte det i en VM-final under maximal press att prestera för att vinna guldet. Typiskt en mästerskapstävling var det efter lång väntan. I en mästerskapsfinal är det många fler som hoppar i tävlingen (minst 12 st) än på t.ex. en Diamond League tävling (8) och de som hoppar gör det ofta på fler höjder än på en vanlig tävling. Väntetiden för den bäste är därför längre än vanligt. Finalen i Belgrad pågick från kl 16.30 och var inte klar förrän 20.15, nästan fyra timmar! Tävlingen drog ut på tiden på grund av tekniskt strul från arrangörernas sida, där motorn som hissar upp-och-ned ribban stannade flera gånger. Med förseningen krockade stavhoppet med det kvarvarande tidsprogrammet där stavhoppet med Mondos sista försök på världsrekordhöjden fick pausas några extra minuter för arrangören skulle hinna med 4×400 m finalen för tv-sändningarnas slut. Trots alla utmaningar tog sig Mondo samman och slog världsrekordet 6.20 m i sista försöket.

Efteråt förklarade Mondos pappa Greg, att Mondo låg 50 cm (!) bakom sitt kontrollmärke för ansatslöpningen 7 steg från stavhoppsbädden. Inte heller det hindrade Mondo från att göra det ingen annan har gjort förut. Det var en kväll där inget kunde stoppa Mondo. Han är redan en av de största friidrottarna genom alla tider. Nu har han ett stort mål kvar innan hans meritlista är komplett. Det är att vinna utomhus-VM. En titel han fortfarande saknar. Nästa chans att göra det är i Eugene, Oregon, USA, där finalen i stavhopp går 24 juli. Finalen börjar kl 02.25 natten mot 25 juli svensk tid.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan