Dags för inomhus-VM med stor svensktrupp - BAUHAUS-galan

Dags för inomhus-VM med stor svensktrupp

Dags för inomhus-VM med stor svensktrupp

Den nya förbundskaptenen Kajsa Bergqvist får med sig en stor och mycket konkurrenskraftig trupp till inomhus-VM i Belgrad 18-20 mars.

Inomhus-VM som normalt avgörs vartannat år under tre dagar, har färre deltagare än på ett utomhus-VM som är utspritt på över en vecka. Därmed är inomhus-VM det internationella mästerskap som det är svårast att kvalificera sig till. Trots de stenhårda uttagningskriterierna kommer Sverige med 14 deltagare till Belgrad, se truppen här Inomhus 2022 – Svensk Friidrott. Armand Duplantis får ses som den största svenska guldfavoriten som har ett nysatt världsrekord och årsbästa på 6.19m. Han utmanas närmast av Christopher Nilsen, USA, som gjort 6.05m. Men Sverige har också fler medaljchanser genom Fanny Roos som är rankad som fyra i kula i världen och som var trea i finalen på Diamond League i somras. Khaddi Sagnia,, tvåa i Diamond League finalen i somras och som har fjärde bästa resultat inomhus i år i längd efter ledande Ivana Vuleta (tidigare Spanovic och regerande inomhusvärldsmästare). Thobias Montler som är världstvåa inomhus i längd med 8.23m efter greken Miltiadis Tentoglou. Andreas Kramer som är världsfyra på 800 m inomhus i år. Vid sidan av dessa och kanske en medaljchans om allt stämmer, Carl Bengström som sprungit på finfina 45.91s på 400 meter i år och har världens fjärde bästa resultat inomhus i år. Sverige ställer även upp med ett stafettlag på 4x400m.

Tävlingarna börjar på fredag. Se startlistor, årsbästa mm här 0_E Event (worldathletics.org)

På senaste inomhus-VM i Birmingham 2018 lämnade Sverige tävlingarna utan medalj och slutade på 30e plats i nationsligan med en sjätteplats (Khaddi Sagnia 6.64m i längd) och två sjundeplatser (Armand Duplantis, 5.70m i stav, Erika Kinsey 1.84m i höjd). Norge kom på 42a plats med en sjätteplats. Det finns goda chanser för betydligt bättre placeringar för båda länderna i Belgrad där Norge ställer upp bland andra med superlöparen Jakob Ingebrigtsen. Överlägset bäst 2018 var USA med 6 guld, 10 silver och 2 brons.

Inomhus-VM 2020 i Nanjing sköts först upp till 2021 och sedan ytterligare en gång till 2023.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan