Svenskarna etta, tvåa och trea på första Diamond League finaldagen i Zurich - BAUHAUS-galan

Svenskarna etta, tvåa och trea på första Diamond League finaldagen i Zurich

Svenskarna etta, tvåa och trea på första Diamond League finaldagen i Zurich

Det blev succé på den första Diamond League finaldagen i Zurich där Thobias Montler vann längdfinalen med 8.17 m i sista omgången och tog sig förbi Steffin McCarter, USA, som tog andraplatsen med 8.14 m. Khaddi Sagnia stod även hon för en enastående prestation med att ta en andraplats i kvinnornas längdfinal på fina 6.83. Hon blev i sista omgången slagen av Ivana Spanovic, Serbien, som vann på 6.96. Det var Spanovic tredje Diamond League-seger. I kvinnornas kula knep Fanny Roos en tredjeplats med 18.75 m, bara 11 cm från Auriol Dongmo, Portugal, på andraplatsen men utan chans mot Maggie Ewen, USA, som vann på 19.41 m som gjorde säsongsbästa. För vinst i Diamond League-finalen belönas segrarna med 30 000 USD, andraplatsen 12 000 USD och tredjeplatsen med 7 000 USD.

Imorgon får vi se ytterligare fyra svenskar, varav tre olympiska medaljörer, när tävlingen flyttar in på den riktiga friidrottsarenan Letzigrund. Det är de olympiska guldmedaljörerna Mondo Duplantis och Daniel Ståhl, tillsammans med Simon Petterson och Lovisa Lindh som tagit sig till sin första Diamond League final.

Följ sändningarna på SVT2 från 19.00-21.00 samt SVT 21.00-22.00 imorgon 9 september.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan