Fyra diamanter på BAUHAUS-galan den 4 juli - BAUHAUS-galan

Fyra diamanter på BAUHAUS-galan den 4 juli

Fyra diamanter på BAUHAUS-galan den 4 juli

Det fina vädret på BAUHAUS-galan i söndags bidrog till att ge friidrottarna bästa möjliga förutsättningar. Det gav många fina prestationer och bra resultatbredd vilket också syns i statistiken. BAUHAUS-galan ligger i topp på den prestigefyllda rankinglistan som mäter galornas resultatnivå. Att Sverige med endast 10 miljoner invånare kan leverera en gala i världsklass i konkurrens med 214 länder (läs medlemsländer i internationella friidrottsförbundet) i världens mest globala idrott är anmärkningsvärt. Inte ens stormakter som USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike, kan mäta sig med Stockholm som arrangörsstad.

På BAUHAUS-galan blev det fyra stadionrekord vilka belönas med en diamant. Utöver arenarekorden kunde de närmare 4 000 åskådarna se två ”area records” (världsdels-rekord), Alison Dos Santos från Brasilien på 400 meter häck, samt Nicola McDermott i höjdhopp. Det blev ytterligare två nationsrekord samt två europarekord för juniorer. 14 svenskar fick chansen att tävla i Diamond League varav sju av dessa presterade årsbästa på Stadion. Däribland några av Sveriges största OS-hopp, Duplantis, Montler, Sagnia och Kramer.

– Det kanske var den bästa gala galan på Stockholms Stadion någonsin, säger Jan Kowalski, tävlingschef för BAUHAUS-galan.

BAUHAUS-galan är Sveriges största internationella Idrottsevenemang med deltagare från över 40 länder och med en tv-sändning som sändes i 165 länder.

Eftermiddagens sändningar på SVT sågs av närmare 1 miljon tittare, trots solen och värmen utomhus under semestertider.

Källa: Competition Performance Rankings (worldathletics.org)

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan