Karsten Warholm ’ SATTE VERDENSREKORD” på Bislett och Duplantis NÄRA världsrekord - BAUHAUS-galan

Karsten Warholm ’ SATTE VERDENSREKORD” på Bislett och Duplantis NÄRA världsrekord

Karsten Warholm ’ SATTE VERDENSREKORD” på Bislett och Duplantis NÄRA världsrekord

På kvällens tävlingar slog Karsten Warholm ett 29 år gammalt ”verdensrekord” på 400 meter häck. Ett rekord som han snuddade vid på förra årets BAUHAUS-galan.

Efter ett år av hård träning och instängd i sitt hemland på grund av den rådande pandemin, smällde den norske superhjälten till. -Ett ögonblick jag har drömt om, säger han till VG.no.

I samma tävling var det nära med ytterligare ett världsrekord i stavhopp då Mondo Duplantis var snubblande nära att klara 6.19 i första försöket. – Världsrekordet kommer att komma snart, säger Duplantis till SVT.se

Daniel Ståhl känns som en säker diskussegrare när han tävlar. Idag var det mindre marginaler när han vann trots samma resultat i den så kallde final-three, i den direkt avgörande sjätte omgången i Wanda Diamond League. Segern avgjordes med att han hade bättre resultat i de fem första omgångarna än tvåan Ceh från Slovenien.

Lovisa Lindh gjorde ytterligare ett lopp under 2 minuter och jagar en ett wild card till OS. Hon är redo för ett nytt lopp och en tid kanske under 1.59 på söndag.

Av de övriga internationella deltagarna tog Marie Jose Ta Lou från Elfenbenskusten en fin seger på 100 meter med fina 10.91. Hon passade på att även tacka ja till en plats på söndagens 200 meter på BAUHAUS-galan

Vi fick även se ett imponerande lopp av Fenke Bol som vann 400 meter häck på nytt personligt rekord och visade att hon är i superform inför BAUHAUS-galan som hon tidigare gett klartecken till.

Nu suger vi på världsrekordet och vänder vi blickarna mot BAUHAUS-galan. Skall det bli ett nytt världredkord i stavhopp? Ja, mycket talar för det.

/Jan Kowalski, tävlingschef BAUHAUS-galan.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan