Världsmästarna duggar tätt på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Världsmästarna duggar tätt på BAUHAUS-galan

Världsmästarna duggar tätt på BAUHAUS-galan

Det blir  fina dueller på BAUHAUS-galan. På 200 meter är det klart med regerande världsmästarinnan Dina Asher-Smith som möter Sha’Carri Richardsson, det nya superlöftet från USA som sprungit 100 meter på 10.72. På 400 meter häck är det klart med Dalilah Mohammad, världsrekordhållaren, regerande olympisk och världsmästare som möter Zuzana Hejnova (världsmästare 2013 och 2015), Lea Sprunger (europamäster 2018) och Femke Bol nederländerna. I höjd får Erika Kinsey och Sofie Skoog tuffast möjliga motstånd med Maria Lasitskene, trippla och regerande världsmästarinna 2015, 2017 och 2019, samt juniorvärldsrekordhållaren Yaroslava Mahuchikh, som hoppat 2.06 meter inomhus i år.

I längdhopp gör Khaddi Sagnia comeback efter sin skada och får möta den regerande världsmästaren Malaika Mihambo, Ivana Spanovic, dubbla VM-brons, ett OS-brons och Europamästare 2016, Maryna Bekh-Romanchuk, silvermedaljör på senaste VM och inomhus EM-guld i vintras. I kula får vi se Fanny Roos mot 2000-talets gigant i grenen, Valery Adams, 2 OS-guld, 4 VM-guld och 1 VM-silver.

Startfälten i diskus och stav har fyllts på:

Diskus: Simon Pettersson, Daniel Ståhl, Frederick Dacers (VM silver 2019 Doha), Lukas Weisshaidinger (EM-brons 2018),

Stav: Duplantis, Kendricks, regerande världsmästare både 2017 och 2019, Renault Lavillenie, tidigare världsrekordhållaren, OS-guld 2012, OS-silver 2016, 1 VM silver och fyra VM-brons och tre EM-guld, Piotr Lisek, VM medalj 2015, 2017 och 2019, KC Lightfoot, den senaste amerikanen som tagit sig över 6 m (i år), Chris Nielsen, han som hade världsårsbästa innan Mondo slog till i söndags.

– Det här blir en BAUHAUS-gala med några av världens bästa och mest intressanta friidrottare. Med publik på läktarna kan de tävlande hejas fram till mycket fina prestationer, säger Jan Kowalski, tävlingschef.

 

RÄTTELSE! Igår publicerade bauhausgalan.se att Jacob Ingebrigtsen skulle tävla på BAUHAUS-galan den 4 juli. Enligt hans manager har det blivit en miss i kommunikationen. Jacobs deltagande kan därmed inte bekräftas. 

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan