Jättekast av Simon Pettersson - BAUHAUS-galan

Jättekast av Simon Pettersson

Jättekast av Simon Pettersson

Simon Pettersson, Sveriges nya superstjärna i friidrott drog till med ett jättekast på tävlingar i Växjö.

Simon Pettersons jättekast i diskus på hela 69.48 m överraskade Daniel Ståhl som slutade tvåa med toppresultatet 69.11 m. Det långa kastet förde även upp Simon till en tredjeplats på världsbästalistan där Daniel Ståhl toppar listan. Det är första gången i modern tid som Sverige har två män på topp tre på världsbästalistan i samma friidrottsgren. Det blir spännande att följa killarna resten av säsongen med OS som höjdpunkt. Nästa gång de två världsgiganterna möts är på Folksam GP i Göteborg onsdag 2 juni. På samma tävling satte Fanny Roos svenskt rekord två gånger i kula och har nu ett personligt rekord på 19.30 meter. Med detta har hon även fått klartecken att tävla på BAUHAUS-galan mot hela världseliten i grenen som är tillbaka på WANDA Diamond League programmet.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan