Prioritet Finans initierar Team Prioritet - BAUHAUS-galan

Prioritet Finans initierar Team Prioritet

Prioritet Finans initierar Team Prioritet

Team Prioritet är nästa steg i Prioritet Finans satsning kring att finansiera svensk idrott med målet att skapa framgångsrika förebilder för att inspirera fler barn och unga till en aktiv livsstil. Syftet med Team Prioritet är att skapa bättre förutsättningar för svenska talanger att nå världseliten inom sin idrott och i satsningen ingår utvalda individuella idrottare med stor potential och ambition. Först att ingå i Team Prioritet är medeldistanslöparna Simon Sundström och Andreas Kramer.

– Hela satsningen handlar om att vara med och utveckla svenska talanger till att nå världseliten. Nu inleder vi Team Prioritet med två talangfulla löpare som dessutom har viljan att vara förebilder för kommande generationers idrottare. Vi hoppas givetvis att det ska ge resultat på sikt och ser vi att satsningen blir framgångsrik innebär det givetvis att vi framöver kan ta in fler idrottsmän och kvinnor inom andra idrotter, säger Nils Wiberg, VD Prioritet Finans.

Team Prioritet ska, förutom ekonomiskt stöd, ge en helhet för varje individ som ingår i teamet vilket också innebär mentorskap och en förberedelse inför livet efter idrotten.  Upplägget jobbas fram gemensamt med individen för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

Andreas Kramer, 23, är Sveriges främsta 800 meterslöpare och slog nyligen det svenska inomhusrekordet på distansen. Han är ett av de stora svenska medaljhoppen på inomhus-EM i Polen som startar idag (4 mars) och senare i år väntar även ett OS.

– Satsningen känns väldigt spännande. Inte minst i och med att man får möjligheten att vara med från start och se hur det utvecklas. För mig skapar Team Prioritet bättre förutsättningar att lyckas både på och utanför banan och det känns givetvis särskilt inspirerande att gå in i en sådan satsning under ett OS-år, säger Andreas Kramer.

Simon Sundström, 23, springer främst 3 000 meter hinder och har bland annat ett SM-guld och ett brons från U23-EM på meritlistan.

– För egen del är det de stora mästerskapen som lockar. Att få vara med och slåss om medaljer på EM, VM och OS. Jag vill se hur bra jag kan bli och den här satsningen ger mig rätt förutsättningar att lyckas med det. Jag är väldigt tacksam över den här möjligheten, säger Simon Sundström.

Team Prioritet är en långsiktig satsning och följer idrottarna i såväl med- som motgång och stödjer utövaren utifrån sitt faktiska behov även vid exempelvis skada eller sjukdom. Den tryggheten innebär också bättre förutsättningar för att lyckas som idrottare.

– Nu önskar vi först och främst Andreas Kramer ett stort lycka till på EM. Sedan ska det ska bli oerhört spännande att följa Simon och Andreas utveckling framöver. Vi vill vara med och utveckla svenska ungdomar till att nå världseliten och på så sätt skapa fler förebilder för våra unga att se upp till och inspireras av, säger Nils Wiberg.

 

Fakta Andreas Kramer

Tävlar för Ullevi FK och är Sveriges främsta medeldistanslöpare. Innehar det svenska rekordet på 800 meter och tog EM-silver på distansen 2018. Är ett stort svenskt medaljhopp i inomhus-EM i Polen som startar idag (4 mars).

Fakta Simon Sundström

Tävlar för IFK Lidingö och har 3 000 meter hinder som främsta distans där han har ett SM-guld (2019) och ett brons på U23-EM (2019) på meritlistan. Det är bara fyra svenskar genom tiderna som sprungit snabbare än Sundström på 3 000 meter hinder. Han springer även 1 500 meter och 5 000 meter.

 

Se en film om initiativet via länken nedan.

Team Prioritet

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan