Diskus och stavhopp bland Diamond League-grenarna på BAUHAUS-galan 4 juli på Stockholms Stadion - BAUHAUS-galan

Diskus och stavhopp bland Diamond League-grenarna på BAUHAUS-galan 4 juli på Stockholms Stadion

Diskus och stavhopp bland Diamond League-grenarna på BAUHAUS-galan 4 juli på Stockholms Stadion

Diskusen har kastats tillbaka in i Diamond League cirkusen liksom de andra grenarna som försvann förra året. Grenprogrammet för årets BAUHAUS-gala innehåller Diamond League-grenar för de flesta av de bästa svenska friidrottarna däribland stav och diskus för herrar, samt längd och kula för damer. Ytterligare två nygamla grenar kommer att finnas med på BAUHAUS-galan, 200 meter herrar och 3000 m hinder damer. BAUHAUS-galan har möjlighet att komplettera det egna programmet med ytterligare grenar.

– Vi är glada att diskusen är tillbaka i Diamond League och vi har ur ett svenskt perspektiv fått ett mycket bra grenprogram för tävlingarna 4 juli. Det är även bäddat för stavhoppsfrossa på Stadion, säger Jan Kowalski, tävlingschef på BAUHAUS-galan.

Med anledning av att Diamond League har beslutat att inkludera diskus, tresteg, 200m och 3000m hinder kommenterar Johan Engberg, biträdande tävlingschef och grenansvarig, utfallet:

– Vi kan aldrig veta vilka grenar som kommer att vara de hetaste om 5 år eftersom prestationerna och profilerna varierar över tiden och mellan grenar. Vem kunde för 7 år sedan gissa att 400 m häck, stav och Diskus skulle vara bland de hetaste grenarna på Diamond League cirkusen?

På åttiotalet kunde stadionpubliken se mannen som lyfte friidrottsupplevelsen till nya höjder, Willie Banks, den stora underhållaren och dubbla OS-guldmedaljören, som etablerade handklappningen på de stora galorna. Han var trestegshoppare i en gren som senaste året stått utanför Diamond League.

– Friidrott är en global idrott där vissa länder har en viss tradition kopplat till vissa grenar men denna kan ju även variera över tiden. Det går inte att förutspå vilken gren som kommer att vara den populäraste grenen om 10 år. Det är också tjusningen med vår idrott, och symboliserar ett av våra stora värden, mångfalden, säger Jan Kowalski.

Det presenterade Wanda Diamond League-programmet för säsongen 2021 visar hur jämställd friidrotten är. Män och kvinnor tävlar samtidigt på samma ställe med samma prispengar. Årets program har lika många grenar för män och kvinnor, lika många grenar på varje Diamond League gala, så även i Stockholm.

För att hitta grenprogram för samtliga Wanda Diamond League-tävlingar, klicka här.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan