En annorlunda gala som visas i 158 länder - BAUHAUS-galan

En annorlunda gala som visas i 158 länder

En annorlunda gala som visas i 158 länder

Förutsättningarna för idrottsevenemang i Sverige under den pågående pandemin är utmanande. Det är med glädje som Stadionklubbarna tillsammans med Wanda Diamond League och World Athletics  kan arrangera en friidrottsgala med riktiga tävlingar av högsta klass.

Pandemin med Covid-19 har förändrat vårt förhållningssätt till mycket och ett tydligt exempel är hur vi konsumerar idrott. TV är det självklara valet för att se liveidrott och årets BAUHAUS-gala har i samarbete IMG Media skrivit distributionsavtal med 158 länder. BAUHAUS-galan sänds i SVT1 mellan kl. 15-18 och med ett internationellt fönster mellan 16-18.
– Det är fantastiskt att så många får chansen att ta del av BAUHAUS-galan och världens vackraste arena, Stockholms Stadion. När publiken inte får komma till oss så märker vi ändå hur stort intresset ärkring friidrott, säger tävlingschefen Jan Kowalski. 

Tror på sportslig succé
Tack vare Monacos säsongsöppning har många de internationella aktiva som tävlade där fortsatt till Stockholm för att tävla på på Stockholm Stadion. Sammanlagt tävlar dryga 100 friidrottare från 35 länder och fyra världsdelar. BAUHAUS-galans stora duell förväntas i stav mellan regerande världsmästaren Sam Kendricks från USA och Sveriges egen världsrekordhållare Armand Duplantis. Stadionrekordet i grenen är 6.00 meter. Den som sätter nytt  stadionrekord belönas med en diamant. Duellen om att åka hem med det svenska rekordet i kvinnornas stav står mellan den tidigare rekordhållerskan, Angelica Bengtsson och nuvarande rekordhållerskan Michaela Meijer. Svenska rekordet är 4.83 meter.

En rekordjakt förväntas vidare på 400 meter häck där Karsten Warholm startar på ytterbanan. Stadionrekordet är 47.41 sekunder (Abderrahman Samba, QAT).

Daniel Ståhl kastar i den trivsamma motvinden på Stadion när han jagar både stadionrekordet 69.67m (Fedric Dacres, JAM) och att vara först över 70 meter på den anrika arenan.

BAUHAUS-galan avslutas med 1500 meter där världens bästa 19-åring Jakob Ingebrigtsen, från Norge går i ett stenhårt startfält med bland annat kenyanen Timothy Cheruiyot som vann senast i Monaco. Det 23 år gamla Stadionrekordet, 3.29.30 Hicham El Guerrouj, Marocko, hänger löst . Arrangören tror att Stadion har goda chanser att få se sitt 84e världsrekord.. Den som senast mäktade med en sådan prestation var Wilson Kipketer när han 1997 tangerade World Athletics nuvarande ordförande, Sebastian Coe, med prestationen 1.41.73 på 800 meter.

Ett gult hav
Stadion kommer att fyllas med gula figurer som tack för de som stöttar BAUHAUS-galan. Den som köper en stödbiljett har valmöjligheten att ladda upp en egen bild som skrivs ut på en läktarfigur och sätts upp. 100 kronor av varje stödbiljett går till en valfri friidrottsförening.

BAUHAUS-galan följs bäst på SVT1. Liveresultat publiceras här:

https://stockholm.diamondleague.com/en/lists-results-stockholm/

Galan har även en egen app ”BAUHAUS-galan” som kan laddas ned. Nyheter och det senaste finns även på bauhausgalan.se.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan