Innovativa inslag höjer stämningen och spänningen på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Innovativa inslag höjer stämningen och spänningen på BAUHAUS-galan

Innovativa inslag höjer stämningen och spänningen på BAUHAUS-galan

BAUHAUS-galan skapar en förstärkt publikatmosfär tillsammans med World Athletics för de tävlande på Stadion. Systemet har utvecklats särskilt för friidrotten och bygger på att publikliknande ljudeffekter kompletterar liveupplevelsen för de aktiva då publiken inte har möjlighet att närvara.  Ljudeffekterna har samlats in från tidigare mästerskap och Diamond League tävlingar.

Ljudeffekterna testades på fredagens tävlingar i Monaco och fick mycket bra respons. ”Det var väldigt lyckat! Vi har fått fantastisk feedback från TV-producenter, publik och inte minst från de aktiva.”, säger Florian M. Weber, World Athletics Event Presentation Manager.

Det var väldigt viktigt för mig. De senaste tre tävlingarna hade jag ingen publik och det kändes som att verkligheten är att man skall vänja sig med det. Men när jag kom hit och med en begränsning i antal åskådare kändes energin överväldigande. Det var fantastiskt. Det var när jag gjorde några av mina tredje-försök som jag verkligen behövde publiken för att tända till och ta mig över ribban och det här hjälpte.”, sa Armand Duplantis efter tävlingen i Monaco.

Det här var en väldig, väldigt bra säsongsöppning. Det var härligt att se några åskådare och höra ljudet av publiken och att ha mottävlande vid sidan av mig kändes härligt.”, sa Karsten Warholm efter tävlingen i Monaco.

Längdhoppet på BAUHAUS-galan kommer att avgöras i en minifinal. De tre bästa hopparna efter fem omgångar möts i minifinalen där de hoppar ett hopp var. Det längsta hoppet i sjätte omgången vinner tävlingen. Vid lika resultat avgörs placeringarna på de resultat som noteras i de fem första omgångarna.

Detta är ett nytt koncept som Wanda Diamond League testar för öka och hålla spänningen genom hela tävlingen.

Vi vill vara innovativa och våga testa nytt. Detta år är ett bra tillfälle. Tävlingsformen premierar den som har förmåga att prestera när det verkligen gäller och vi tror att det blir mer spännande att följa längdhoppet när vi på förhand vet att det är de tre sista hoppen som kommer att avgöra tävlingen”, säger Petr Stastny, VD för Wanda Diamond League.

En deltagare som sätter ett rekord i någon av omgångarna 1-5 men misslyckas i sjätte omgången får fortfarande räkna sitt rekordresultat även om hen inte vinner tävlingen.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan