Utdelning av det Svenska Barnidrottspriset - BAUHAUS-galan

Utdelning av det Svenska Barnidrottspriset

Utdelning av det Svenska Barnidrottspriset

Det Svenska Barnidrottspriset delas i år ut för en åttonde gång med syftet att uppmärksamma dem som står upp för barns rättigheter inom idrotten. BAUHAUS-galan har varit engagerade i Barnidrottspriset under många år och priset skulle i år delats ut på galan den 24 maj. På grund av att galan fått ett nytt datum (23 augusti) kommer BAUHAUS-galan, representerad av tävlingsdirektör Jan Kowalski, att dela ut priset tisdag den 26 maj kl. 11.45 på Glömstaskolan i Huddinge.

Vi tycker att detta är ett viktigt pris och står bakom dess syfte med att barn måste få leka på sina villkor och inte styras av resultattörstande föräldrar och ledare, Jan Kowalski, tävlingsdirektör BAUHAUS-galan.

Det Svenska Barnidrottspriset tilldelas i år läraren Gustav Sundh med följande motivering från juryn:

Alla barn har rätt till lek, rörelse och en aktiv fritid. Trots det har inte alla barn den möjligheten. Men på skolgården vistas alla barn. Genom att nyttja skolgårdens möjligheter, skapa alternativa sätt att röra sig i kombination med ett inkluderande förhållningssätt har skolgårdsläraren Gustav Sundh visat på en väg att ge fler barn möjlighet att upptäcka och utvecklas i lek och rörelse.

Gustav Sundh förespråkar alla barns rätt till rörelse oavsett individuella förutsättningar och föräldrars socioekonomiska bakgrund vilket gör honom till en föredömlig vinnare av det Svenska Barnidrottspriset 2020.

Läs mer om priset och årets vinnare på www.svenskabarnidrottspriset.com.

Bildkälla: www.svenskabarnidrottspriset.com

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan