Angelica fortsätter att prestera världsresultat - BAUHAUS-galan

Angelica fortsätter att prestera världsresultat

Angelica fortsätter att prestera världsresultat

Inför helgens inomhus SM i Växjö var hemmahoppet Angelica Bengtsson storfavorit i stavhoppstävlingen. Efter en bra start på tävlingen tog Angelica sig an det tidigare mästerskapsrekordet på 4.60 m och klarade i första försöket. Därefter höjde hon ribban till 4.74 m och kom även ta denna höjd första försöket. Tävlingen avslutades för Angelica med tre försök på 4.83 m, vilket skulle inneburit en ökning av det svenska rekordet med 1 cm. Utöver att Angelica fick ta emot sitt sjunde SM-guld på hemmaplan visade hon att formen är på rätt väg inför sommaren utom utomhussäsongen!

Samtidigt som inomhus SM pågick i Växjö tävlade världsstjärnorna som Sandi Morris och Yarisley Silva på annat håll, närmare bestämt på stavhoppsgalan Perche Elite Tour i Frankrike. Amerikanskan Morris som under förra veckans tävling var uppe och gjorde tappra försök på världsrekordhöjden fick den här kvällen nöja sig med en vinst på 4,80 m. Detta tätt följt av den rutinerade kubanskan Yarisley Silva och slovenskan Tina Sutej som båda klarade 4,74 m. Med resultatet 4,74 m gick Silva, Sutej och Bengtsson därmed upp till att dela femteplatsen på toppresultatlistan för inomhussängen 2020.

 

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR

HUVUDPARTNER

OFFICIELL PARTNER

OFFICIELL LEVERANTÖR

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress:

Klocktornet, Stockholms Stadion

Lidingövägen 1

114 33 Stockholm

Faktura-adress:

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB

Box 26099

100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

BAUHAUS-galan