Diskus med i Diamond League-programmet på BAUHAUS-galan 2020 - BAUHAUS-galan

Diskus med i Diamond League-programmet på BAUHAUS-galan 2020

Diskus med i Diamond League-programmet på BAUHAUS-galan 2020

På fredagen presenterade Internationella friidrottsförbundet – World Athletics – hur grenarna fördelas på de 15 galorna nästa år och glädjande nog får BAUHAUS-galan arrangera den enda manliga diskustävlingen i Diamond League 2020. BAUHAUS-galan arrangeras på Stockholms Stadion söndag 24 maj.

Förra veckan meddelade World Athletics (tidigare IAAF) att Diamond League omstruktureras till nästa år från 14 galor till 15 där fyra grenar tas bort från finalen som arrangeras i Zürich 11 september (nytt är att det blir en final mot tidigare två). Grenarna som försvinner är 200 m, 3000 m hinder, tresteg och diskus för män och kvinnor. De två förstnämnda grenarna är dock kvar på Diamond League-programmet på fem av kvalificeringstävlingarna medan tresteg och diskus för män respektive kvinnor är med en gång vardera.
– Vi är jätteglada att BAUHAUS-galan kan erbjuda diskuskastarna med Daniel Ståhl i spetsen en plats i Diamond Leagues huvudprogram med samma prispengar som övriga grenar, säger Jan Kowalski som är tävlingsgeneral för BAUHAUS-galan.

Upplagt för de bästa svenskarna
Varje gala kommer att ha tolv Diamond League-grenar med möjlighet att lägga till ytterligare grenar av nationellt intresse. BAUHAUS-galan har bland annat 1500 m och längd för män och höjd för kvinnor.
– Vi har ett program som möjliggör att de flesta av våra bästa svenskar kan tävla på BAUHAUS-galan. Vi kommer att lägga till extragrenar för att få så många som möjligt av våra svenska stjärnor. Kvinnlig stav med Angelica Bengtsson är en sådan gren, säger Jan.

Får vi se Montler möta världseliten igen?
Manlig längd är en av Diamond League-grenarna på Stockholms Stadion nästa år och vi kommer att bjuda in Thobias Montler och hela världseliten. Thobias slog i fjol alla de bästa på hemmaplan och tog sensationellt sin första Diamond League-seger. Längd har blivit en av höjdpunkterna på BAUHAUS-galan.
Förutom Angelica är även världsmästaren Daniel Ståhl och VM-silvermedaljören i stav, Armand Duplantis, klara för BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 24 maj.
/Jonas Hedman

BAUHAUS-galans Diamond League-grenar söndag 24 maj 2020
Män (6): 200 m, 400 m, 1500 m, stav, längd och diskus.
Kvinnor (6): 100 m, 3000 m, 3000 m hinder, 100 m häck, höjd och kula.
Extragrenar. Kvinnor: stav och längd. Kommer att kompletteras.

Så fördelas grenarna på alla 15 Diamond League-galorna

De 15 Diamond League-galorna 2020
• 17/4 Doha, QAT
• 10/5 Kina (stad ännu ej bestämd)
• 16/5 Shanghai, CHN
• 24/5 Stockholm
• 28/5 Rom, ITA
• 31/5 Rabat, MAR
• 7/6 Eugene, OR
• 11/6 Oslo, NOR
• 13/6 Paris, FRA
• 4/7 London, GBR
• 10/7 Monaco, MON
• 16/8 Gateshead, GBR
• 20/8 Lausanne, SUI
• 4/9 Bryssel, BEL
• 11/9 Zürich, SUI (final)

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan söndag 24 maj 2020 redan nu

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan