Se världsmästaren Ståhl på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Se världsmästaren Ståhl på BAUHAUS-galan

Se världsmästaren Ståhl på BAUHAUS-galan

Det blev en fantastiskt spännande VM-final i diskus i Doha som slutade med guld för Spårvägens Daniel Ståhl på 67.59. Segermarginalen blev ”bara” 65 centimeter men mannen som dominerat diskus hela sommaren var bäst även i årets viktigaste tävling och blev Sveriges tredje manlige världsmästare genom tiderna. Och redan nu är det klart att Daniel tävlar på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 24 maj 2020. Foto: Deca Text&Bild

Efter två raka mästerskapssilver där Daniel var två respektive 23 centimeter från segern kom guldträffen i Doha där han hade tävlingens tre längsta kast och var ensam över 67 meter. Men ledningen var aldrig betryggande och spänningen höll i sig ända till sista omgången. Silvret till världstvåan Fedrick Dacres på 66.94 och bronset till Lukas Weisshaidinger på 66.82.
– Fantastiskt! Nu är jag äntligen världsmästare. Jag försökte kasta så långt jag kunde, 67 meter är inte så bra men det här är mästerskap och då är det placeringen som gäller, säger Daniel till SVT.
Sedan tog han Marie Lehmans mikrofon och tittade rakt in i kameran:
– Tack alla som följt mig framför TV:n. Och speciellt alla hemma i Jakan (Jakobsberg).

Sveriges sjunde världsmästare
Daniel blev Sveriges sjunde världsmästare i friidrott utomhus och den blott tredje på herrsidan. Senaste guldet tog Abeba Aregawi på 1500 m i Moskva 2013 medan föregångarna på herrsidan är Patrik Sjöberg (guld i höjd 1987) och Christian Olsson (guld i tresteg 2003).
Det var också Sveriges första globala guld i diskus genom tiderna (OS eller VM) och den första världsomspännande mästerskapsguldet i kast sedan 1928 då Erik ”Målarn” Lundkvist tog OS-guld i spjut.

Daniel Ståhl är redan nu klar för BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 24 maj 2020. Då är det inte bara stadionrekordet på 69.67 som sitter löst utan det kan till och med bli världsrekord.
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan 2020 redan nu

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan