BAUHAUS-galan får ny form - BAUHAUS-galan

BAUHAUS-galan får ny form

BAUHAUS-galan får ny form

BAUHAUS-galan, som i år rankas som världens nionde bästa friidrottsgala, får ny form nästa år. Då blir, galan på Stockholms Stadion, en fri tävling där arrangörerna har större möjlighet att ordna en gala som är anpassat för svensk publik, de bästa svenska friidrottarna, kryddat med många av världens bästa friidrottare.

De senaste åren har BAUHAUS-galan tillhört Diamond League. Denna tävlingsserie, som delvis styrs av det Internationella friidrottsförbundet IAAF, görs om inför nästa säsong. Vissa grenar – däribland den blå-gula paradgrenen diskus – föreslås strykas och antalet tävlingar som ingår i serien minskas från fjorton till tolv. Trots att BAUHAUS-galan i år, när det gäller nivån på deltagarna och startfälten, rankas som den nionde bästa av de fjorton Diamond League-tävlingarna har styrelsen för Diamond League beslutat att galan i Stockholm får lämna.
– Detta påverkar dock inte alls vår ambition att BAUHAUS-galan även i fortsättningen ska vara en av världens bästa friidrottsgalor. Nu har vi möjlighet att göra precis den tävling vi vill ha, utan att vara styrda av direktiv från Diamond League. Vi kan själva välja vilka grenar som ska ingå i BAUHAUS-galan, och inte som tidigare få ett antal grenar tilldelade. Vi kan också helt fritt besluta hur vi ska använda våra pengar. Nu slipper vi att vara upplåsta av Diamond Leagues regler, säger Jan Kowalski.

Traditionen lever vidare
Ett skäl till att Kowalski är så optimistisk är det nya sponsoravtal som just tecknats med BAUHAUS som innebär ekonomiska garantier för galan, oavsett vilken tävlingsserie den ingår i.
– Det har arrangerats friidrottsgalor av världsklass på Stockholms Stadion i över hundra år. Den traditionen kommer att leva vidare, lovar Kowalski.
Det är fler som ser positivt på BAUHAUS-galans framtid
– Detta är en av världens bästa galor och vi kommer att bygga vidare så att den blir ännu bättre, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på BAUHAUS.

Alla friidrottares gala
En annan glädjande nyhet inför BAUHAUS-galan 2020, bortsett Armand Duplantis medverkan, är att den överlägsna världsettan Daniel Ståhl också kommer till hemmaarenan Stockholms Stadion.
– BAUHAUS-galan är alla friidrottares gala. Jag ser fram emot att komma och tävla på galan söndag 24 maj, säger Daniel Ståhl.

Biljetterna till nästa års BAUHAUS-gala släpps 24 september, strax före VM i Doha, Qatar, inleds.

Bilden: Daniel Ståhl. Foto: Peter Holgersson

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan