EM-silvermedaljören Andreas Kramer redo att möta världseliten på 800 m - BAUHAUS-galan

EM-silvermedaljören Andreas Kramer redo att möta världseliten på 800 m

EM-silvermedaljören Andreas Kramer redo att möta världseliten på 800 m

Sävedalens Andreas Kramer, 22, tog förra sommaren EM-silver på 800 m i Berlin då han tangerade sitt eget svenska rekord på 1.45,03. På BAUHAUS-galan på torsdag gör han en spännande säsongsdebut där han möter bland annat fyra man som gjort under 1.44.

– Det ska bli jättekul att starta säsongen och att få göra det på BAUHAUS-galan är extra inspirerande. Det är ett bra startfält med bland annat australiensarna Peter Bol och Joseph Deng som var etta-tvåa på BAUHAUS-galan i fjol då båda satte personligt rekord med 1.44, säger Andreas.
Han har en bra vår och försommar bakom sig där träningen gått helt enligt plan och han känner sig väl förberedd inför den långa säsong som väntar.
– Jag kom hem från ett knappt fem veckor långt träningsläger på hög höjd i Flagstaff, Arizona, den 7 maj där jag byggt en bra grund. Som mest har jag varit uppe på en veckodos på 105 km och känner mig nu redo att börja tävla.
När han kom hem till Göteborg körde han två väg/terrängstafetter.
– Jag sprang en 3,7 km lång sträcka i Varvstafetten och sedan 1,9 km för min norska klubb Ullensaker Kisa i Holmenkollenstafetten i Oslo. I båda loppen sprang jag i princip lika fort som i fjol så det känns bra.

Inne på Diamond League-touren

Andreas inleder säsongen med att springa 800 meter i fyra raka Diamond League-galor – Stockholm, Rom, Oslo och Rabat.
– I Rom och Rabat har loppen Diamond League-status och det förstnämnda blir min 800 m-debut i Diamond League. Allra första Diamond League-loppet var 1000 meter på BAUHAUS-galan i fjol.

Förbättrad snabbhet

Förra sommaren gjorde Andreas fyra av de fem snabbaste svenska 800 m-loppen genom tiderna med 1.45,03 i topp som han noterade två gånger.
Han skulle ha dubblerat med 400 och 800 m i Finnkampen men blev förkyld. Men i årsdebuten inomhus i vintras testade han den kortare distansen och noterade utmärkta 47,75 i Norge vilket är det bästa han gjort utomhus inräknat.
– Då hade jag inte kört någon snabbhet alls före så det skulle vara kul att testa distansen utomhus i år när jag är i form. Kanske i Finnkampen och jag kan ta en plats, säger Andreas som ganska säkert är god för en tid under 47 sekunder.
Men 800 m är prioritet ett och där är VM i Doha i månadsskiftet september-oktober nummer 1.
– Men jag ska också försöka försvara mitt U23-EM-guld. Mästerskapet går ju i Gävle och just att det går på hemmaplan gör det extra kul.
Men närmast väntar BAUHAUS-galan på torsdag den 30 maj!
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan