Superhopp av Thobias Montler i Spanien - BAUHAUS-galan

Superhopp av Thobias Montler i Spanien

Superhopp av Thobias Montler i Spanien

Vid tävlingar i spanska Torremolinos på torsdagskvällen slog Malmö AI:s längdhoppare Thobias Montler till med hela 8.43 i längd i säsongsdebuten – en enda centimeter från det svenska rekordet. Men det blåste aningen för mycket, +2.4 m/s. På torsdag möter han världseliten på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion.

23-årige Thobias går från klarhet till klarhet. EM-fyra i Berlin förra sommaren på personliga rekordet 8.10, inne-EM-silver i Glasgow i vintras på perset 8.17 och direkt i säsongspremiären nu tre hopp över åtta meter med 8.43 i topp – en enda centimeter från Michel Tornéus tre år gamla svenska rekord även om det blåste 0.4 för mycket medvind för att det skulle kunna godkännas.
– Thobias inledde med tre övertramp som alla var över åtta meter i effektiv hopplängd. Sedan fortsatte han med 8.28, 8.06 och 8.43 då det blåste aningen för mycket, säger tränaren Yannick Tregaro.

Tagit klivet till en ny nivå
Det råder ingen tvekan om att Thobias tagit ytterligare ett steg utvecklingsmässigt.
– Egentligen är jag inte så förvånad, det har sett väldigt bra ut på träning under våren och han har blivit både starkare och snabbare. Men att det skulle bli så här långt direkt i första tävlingen hade jag inte trott, säger Yannick och konstaterar att Thobias i februari prickade kvalgränsen till VM i Doha med 8.17.

Bästa tänkbara motstånd på BAUHAUS-galan
Det ska bli mycket intressant att se vad Thobias kan göra på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion torsdag 30 juni. Då möter han världsmästaren Luvo Manyonga och fjolårets världsetta Juan Miguel Echevarría som förra året hoppade magiska 8.83 i 2.1 m/s medvind.

Suverän dubbelseger av Erika Kinsey
I Torremolinos stod även Erika Kinsey för en riktigt bra prestation – eller snarare två – genom att vinna både höjd (1.94) och längd (6.51). Höjdresultatet innebar årsbästa och tangerad VM-kvalgräns medan 6.51 var personligt rekord med fyra centimeter. Hon avancerade nu till nionde plats på den svenska genom-tiderna-listan och har bara 19 centimeter till VM-kvalgränsen.

Se Thobias Montler på Stockholms Stadion redan imorgon
Redan under lördagen tävlar Thobias Montler på Stadion då han springer stafett-SM på 4×100 m för sitt Malmö AI. Försök klockan 15.28 och förhoppningsvis final 18.05.
/Jonas Hedman

Läs intervjun med Thobias Montler från 16 maj

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag!

Ps Thobias hette tidigare Thobias Nilsson Montler men tog i april officiellt bort sitt andra efternamn och heter numera alltså Thobias Montler.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan