Vinnaren av svenska Barnidrottspriset utsedd - BAUHAUS-galan

Vinnaren av svenska Barnidrottspriset utsedd

Vinnaren av svenska Barnidrottspriset utsedd

Bland 15 nominerade blev det psykologen och förre elithandbollsspelaren Albin Tingsvall som utsågs till vinnare av Svenska Barnidrottspriset 2019. Detta för sin bok ”Allt jag förlorade genom att vinna” där han lyfter fram vikten av att se helheten inom både barnidrott och elitidrott. Priset delas ut på BAUHAUS-galan torsdag 30 maj.

Att skapa så bra förutsättningar som möjligt för barn att idrotta och röra på sig är viktigt och det är huvudsyftet med Svenska Barnidrottspriset som i år delas ut för sjunde gången.
– Jag är mycket ödmjuk inför denna fina utmärkelse och vill rikta ett stort tack till alla de eldsjälar i idrottsrörelsen som dagligen bidrar till en sund och hållbar miljö för våra barn och ungdomar, säger Albin Tingsvall.
I sin bok öppnar upp för diskussion och möjlighet till förändring genom att öppenhjärtligt berätta om sin egen erfarenhet från idrotten som elitaktiv. En tid som inte bara bestod av en framsida utan även hade en hel del baksidor. Albin delar även med sig av sina tankar och ger konkreta förslag för en hållbar barn- och elitidrott genom att föreläsa. Hans insatser är nu viktigare än någonsin eftersom FN:s Barnkonvention blir lag vid årsskiftet.

Juryns motivering
I juryn för Svenska Barnidrottspriset sitter Anna Haag, Emil Jönsson och Björn Ferry som alla tagit OS-medaljer i längdskidåkning (Anna och Emil) respektive skidskytte (Björn). Deras motivering av årets vinnare:
”Genom att lyfta ett ämne som diskuteras högt och lågt inom alla förbund och föreningar, mellan ledare och aktiva, sätter Albin Tingsvall ord, med sin egen erfarenhet, på de viktigaste grundpelarna som barn och ungdomsidrott ska byggas av: Gemenskap, tillhörighet och glädje. Han poängterar vikten av ledares engagemang och kunskap och hur viktigt det är att dessa förstår att de tillsammans med de aktiva lägger grunden för ett hållbart idrottande, något som Sverige som samhälle måste ta till sig då det på senaste tiden presenterats siffror som visar ett allt mindre deltagande i idrott bland barn och ungdomar. En bok som behövs och förhoppningsvis kan göra skillnad för det vi alla brinner för – ett idrottssverige där alla är välkomna och alla känner delaktighet och glädje, oavsett nivå.”

Moa Hjelmer prisutdelare
Prisutdelningen sker på BAUHAUS-galan torsdag 30 maj i samband med familjefestivalen klockan 16.30. Prisutdelare är europamästarinnan på 400 m, Moa Hjelmer från Spårvägen.
/Jonas Hedman

Läs mer:
Svenska Barnidrottspriset har sin givna plats på BAUHAUS-galan
Svenska Barnidrottsprisets webbplats

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan