Full fart på Lilla BAUHAUS-galan i Tullinge - BAUHAUS-galan

Full fart på Lilla BAUHAUS-galan i Tullinge

Full fart på Lilla BAUHAUS-galan i Tullinge

I söndags arrangerades Lilla BAUHAUS-galan på nya Eklids IP i centrala Tullinge två mil söder om Stockholm där barn i åldern 4–15 år fick prova på friidrott. På plats var även Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers som var en av flera som höll tal. Se även filmen längst ner.

Lilla BAUHAUS-galan arrangeras av Stadionklubbarna i samarbete med Tullinge Friidrott, Botkyrka kommun och En Frisk Generation och innehöll 60 meter, höjd, kula och plastspjut. Eklids IP är en miniarena med 150-metersvarv och tre banor runt som stod klar hösten 2018 och är en fantastisk möjlighet för friidrott för barn och ungdomar.
– Vår idrott ska vara tillgänglig för alla och det är Eklids IP ett bra exempel på. Att enkelt kunna prova på och träna friidrott i ung ålder i närmiljö är en viktig del i barns sociala och fysiska utveckling, säger Johan Storåkers som är ordförande i Svenska Friidrottsförbundet.
Höll tal gjorde även Johan Fälldin, ordförande i Idrottsnämnden i Stockholms stad, och Anja Nordenfält från En Frisk Generation. På plats var också Robert Aslan, ordförande kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka kommun, Stadionklubbarnas ordförande Jan Kowalski, och Dag Ahlse, kommunalråd (C) och förste vice ordförande kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka kommun.

Friidrottsbanan mest populär
I samband med Lilla BAUHAUS-galan genomfördes också Kids Tour som för tredje gången av totalt 13 denna sommar hade friidrottsbanan på plats i Stockholms-området vilken många testade. Både barn, föräldrar och far-morföräldrar!
Tullinge Friidrott är en ny förening som bildades 2016 och har snabbt växt till över 400 medlemmar.
– Jättehärligt med Lilla BAUHAUS-galan här på Eklids IP. Många barn har varit här och testat friidrott och flera har gjort det för första gången, säger Cecilia Bellander som är barn- och ungdomstränare i Tullinge Friidrott.

Familjefestivalen på Stockholms Stadion 30 maj
Kids Tour och friidrottsbanan fortsätter sin turné runt Stockholm och närmast väntar Sverigedagarna på Djurgården vid Junibacken fredag-lördag-söndag innan det är dags för BAUHAUS-galan torsdag 30 maj.
– Världseliten tävlar på Stockholms Stadion på kvällen med galainvigning 19.00. Men redan kl 15.00 öppnar Familjefestivalen med prova-på-aktiviteter och uppträdanden av bland annat Wiktoria, säger Stadionklubbarnas ordförande Jan Kowalski.
/Jonas Hedman

Se 2-minutersfilmen från Lilla BAUHAUS-galan i Tullinge 19 maj:

 Läs mer:
Succén är tillbaka – Familjefestivalen på BAUHAUS-galan
Wiktoria är årets artist på BAUHAUS-galan
Premiär för Familjeloppet på BAUHAUS-galan

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan