Det kommer krylla av världsettor på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Det kommer krylla av världsettor på BAUHAUS-galan

Det kommer krylla av världsettor på BAUHAUS-galan

Inte mindre än tio världsrankingettor kommer att tävla på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion torsdag 30 maj. Senast tillskottet är världsrekordhållerskan på 100 m häck, USA:s Kendra Harrison (bilden), som också är snabbast i världen i år. Foto: Deca Text&Bild

Kendra Harrison har tävlat på BAUHAUS-galan en gång tidigare och det var 2016 då hon vann loppet där Susanna Kallur gjorde sin sedan länge emotsedda comeback. Harrison har världsrekordet på 12,20 från Diamond League-galan i London för tre år sedan. Kan hon pressa det på Stockholms Stadion om om tio dagar?

”Michael Norman är den mest spännande löparen i världen just nu”
Ett av friidrottens mest intressanta namn är amerikanske 400 m-löparen Michael Norman från San Diego som efter inomhusvärldsrekordet vintern 2018 bara blir bättre och bättre. Årets säsong chocköppnade han med 43,45.
– Michael Norman är den mest spännande löparen i världen just nu efter att i årsdebuten för en månad sedan bara varit fyra tiondelar från världsrekordet. I söndags sprang han 200 m på 19,84 i motvind och jag tror att han till och med kan utmana världsrekordet på 400 m på Stockholms Stadion, säger Jan Kowalski som är Meeting Director för BAUHAUS-galan.
Normans 43,45 placerar honom fyra på genom-tiderna-listan bakom Wayde van Niekerks världsrekord 43,03 som var OS-guldtiden i Rio 2016.
– Det ska bli riktigt kul att för första gången springa 400 meter på BAUHAUS-galan. Det är ett bra startfält och jag ser verkligen fram mot att få känna atmosfären på Stockholms Stadion och se vad det kan ge för resultat, säger Michael Norman.

Löparunderbarnet Jakob Ingebrigtsen mot världsettan
Fem män och lika många kvinnor i BAUHAUS-galans startfält toppar IAAF:s ranking. På manliga 1500 m drabbar Kenyas Timothy Cheruiyot samman med europamästaren Jakob Ingebrigtsen och på 200 m möter världs- och europamästaren Ramil Guliyev ett startfält med de fem främsta på världsrankingen. Fantastiskt startfält också i kvinnlig höjd med världsettan Mariya Lasitskene och topp fem i världsstatistiken.
De internationella stjärnorna kryddas av de bästa svenskarna med bl a Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson, Andreas Kramer, Lovisa Lind och Moa Hjelmer.
Det är bäddat för friidrottsfest på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion torsdag 30 maj!
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag

De 10 toppnamnen på IAAF:s världsranking som tävlar på BAUHAUS-galan
Män
M 200 m: Ramil Guliyev, Turkiet
M 1500 m: Timothy Cheruiyot, Kenya
M Längd: Luvo Manyonga, Sydafrika
M Stav: Sam Kendricks, USA
M Diskus: Fedric Dacres, Kuba

Kvinnor
K 1500 m: Laura Muir, Storbritannien
K 5000 m: Hellen Obiri, Kenya
K 100 m häck: Kendra Harrison, USA
K Höjd: Mariya Lasitskene, Authorised Neutral Athletes
K Diskus: Sandra Perkovic, Kroatien

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan