EM-medaljören Thobias Montler är laddad inför mästarmötet på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

EM-medaljören Thobias Montler är laddad inför mästarmötet på BAUHAUS-galan

EM-medaljören Thobias Montler är laddad inför mästarmötet på BAUHAUS-galan

I fjol gjorde längdhopparen Thobias Montler Diamond League-debut på BAUHAUS-galan vilket slutade med en fin femteplats på 8.09 bakom Juan Miguel Echevarrias monsterhopp. Sedan dess har Thobias blivit en stabil 8-metershoppare, tagit silver i inne-EM och är nu laddad för att möta världseliten på Stockholms Stadion den 30 maj. Foto: Deca Text&Bild

– Det ska bli riktigt kul! Få saker är så inspirerande som att möta världseliten för då måste man verkligen prestera, säger Thobias.
Han fick sitt stora genombrott i fjol då han blev fyra på EM i Berlin på personliga rekordet 8.10 och sedan slutade sjua i Diamond League-finalen i Zürich. Det följdes av en ännu bättre inomhussäsong som toppades med EM-silvret i Glasgow på 8.17.
– Förberedelserna inför sommaren har gått bra och jag har kunnat köra all planerad träning. Jag har haft lite mer fokus på styrketräning än tidigare och blivit starkare vilket är viktigt för att klara isättningen på plankan så bra som möjligt.
I fjol hade Thobias ett snitt på 7.95 på sina tävlingar och målet är att höja det i år.
– Jag vill bli ännu stabilare på åtta meter och givetvis hoppa längre än mitt personliga rekord 8.17 från i vintras. Viktigaste tävlingen i år är VM i Doha i höst.

Grymt starkt startfält
På BAUHAUS-galan möter Thobias ett fantastiskt startfält med bland annat OS-mästaren Jeff Henderson, världsmästaren Luvo Manyonga och inte minst världsettan Juan Miguel Echevarría från Kuba som då hoppade fantastiska 8.83 på Stockholms Stadion – bara tolv centimeter från världsrekordet i aningen för stark medvind för att hoppet skulle godkännas.
– Jag satt och knöt skorna, tittade upp och såg direkt att det var långt. Han fick sådan höjd och hoppade ju nästan ur gropen!
– Det ska bli grymt kul att möta honom igen!

Om du inte var längdhoppare?
För en vecka sedan meddelade höjdhopparen Erika Kinsey att hon även satsar på att kvala in till VM i längd. Vilken gren skulle Thobias välja om han inte blivit längdhoppare?
– Jag har testat många grenar och hoppgrenarna gillar jag bäst. Tresteg är tufft för knäna så det skulle bli höjd, den grenen är riktigt rolig! Jag gjorde en del tävlingar i ungdomsåren och har ett personligt rekord på 1.95 från när jag pluggade i USA, men jag har också tagit 2.01 i en träningstävling.
Säsongsdebut i längd gör Thobias i spanska Torremolinos den 22 maj följt av stafett-SM på Stockholms Stadion 25-26 maj där han springer 4×100 meter med sitt Malmö AI.
– Vi har ett bra lag med bland annat Austin Hamilton och Kasper Kadestål och målet är SM-guld.
Fem dagar senare är han tillbaka på Olympiastadion och BAUHAUS-galan för att torsdagen den 30 maj möta världseliten!
/Jonas Hedman

Hela startfältet i längd på BAUHAUS-galan
Luvo Manyonga, RSA
Juan Miguel Echevarría, CUB
Ruswahl Samaai, RSA
Miltiadis Tentoglou, GRE
Jeff Henderson, USA
Tajay Gayle, JAM
Henry Frayne, AUS
Thomas Montler, Malmö AI

Ps Thobias hette tidigare Thobias Nilsson Montler men tog i april officiellt bort sitt andra efternamn och heter numera alltså Thobias Montler.

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj idag!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan