Fantastiskt startfält i höjd på BAUHAUS-galan – Erika Kinsey har en jättechans - BAUHAUS-galan

Fantastiskt startfält i höjd på BAUHAUS-galan – Erika Kinsey har en jättechans

Fantastiskt startfält i höjd på BAUHAUS-galan – Erika Kinsey har en jättechans

I fredags blev Erika Kinsey tvåa i höjd i Diamond League-premiären i Doha vilket är hennes bästa placering på den högsta galanivån. På BAUHAUS-galan den 30 maj möter hon de sex främsta på världsrankingen inklusive suveräna världsettan, VM- och EM-vinnaren Mariya Lasitskene. Kan Erika Kinsey ta ytterligare ett steg och utmana om segern på Stockholms Stadion?

– Fjolårets tävling på Stadion är mitt bästa minne från BAUHAUS-galan! Då satte jag årsbästa med 1,94 i underbart väder och kom trea. Jag ser verkligen fram mot årets gala! säger Erika som i Doha var delad tvåa med OS-silvermedaljören Mirela Demireva och besegrade 2017 års inne-EM-segrare Airine Palsyte.
BAUHAUS-galan blir en riktigt bra möjlighet att hoppa högt men för att vinna krävs sannolikt resultat över två meter. Erikas personliga rekord är 1,97 men hon har utan tvekan kapacitet att hoppa högre än så.

Topp-6 på världsrankingen kommer till Stockholm
De sex främsta på världsrankingen i höjd är klara för BAUHAUS-galan inklusive världsettan Mariya Lasitskene som vunnit 60 av sina 62 tävlingar sedan 2016.
I startlistan finns också VM-tvåan Yulia Levchenko, nämnda OS-silvermedaljören Mirela Demireva och den unga supertalangen Yaroslava Mahuchikh.

Sofie Skoog är på gång
OS-sjuan Sofie Skoog var ifjol femma i Diamond League-finalen och har en bra träningsvinter- och vår bakom sig.
– Jag älskar BAUHAUS-galan och det är helt klart en av mina favorittävlingar där jag gjort några av mina bästa hopp. Jag glömmer aldrig 2017 års gala när jag hoppade 1,94 och hela Stadion klappade i takt! Årets mål är att sätta personligt rekord, säger Sofie.

Stefan Holm är imponerad av supertalangen
I fredags vann blott 17-åriga supertalangen Yaroslava Mahuchikh från Ukraina höjd i Diamond League-premiären i Doha vann. Hon blev med sina 17 år och 226 dagar tidernas yngsta kvinnliga vinnare av en Diamond League-tävling.
Olympiska mästaren och numera höjdhoppstränaren Stefan Holm ser en stor talang i Mahuchikh:
– Jag såg henne vinna ungdoms-OS i Argentina förra sommaren och på galan i Hustopeche vintras när hon satte personligt rekord med 1.99. När hon träffar rätt i upphoppet så händer det verkligen något, säger Stefan.
Mahuchikh, som är klart längre än de 1.65 som uppges i mediaguider, vann förra sommaren också ungdoms-EM i Ungern där Falkenbergs Tilde Johansson tog guld i längd och har vid flera tillfällen visat att hon kan mäta sig med de bästa seniorerna i världen.
Mahuchikh var givetvis glad över segern i Doha:
– Det var en sådan överraskning att jag vann eftersom jag var yngst i startfältet! Jag är så glad! Det ska bli så kul att tävla på BAUHAUS-galan och jag hoppas vara i samma fina form då, säger Yaroslava Mahuchikh.

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan