Ståhl i sitt livs form inför BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Ståhl i sitt livs form inför BAUHAUS-galan

Ståhl i sitt livs form inför BAUHAUS-galan

Han har toppat världsstatistiken i diskus de tre senaste åren och tog i fjol EM-silver i Berlin då han bara var 23 centimeter från guld. I fredags satte Stockholmaren nytt Diamond League-rekord i diskus. Med 69,69 i första kastet avgjorde Ståhl direkt. När tävlingen var slut hade han sex godkända kast och ett snitt på otroliga 70,00 meter. Nya rekordet lyder 70,56 och segermarginalen var närmare fyra meter och segern hans fjärde i Diamond League. Nu laddar Daniel Ståhl för seger i Diamond League-tävlingen han ännu inte vunnit – BAUHAUS-galan hemma på Stockholms Stadion torsdag 30 maj.

Daniel Ståhl hade ett fantastiskt 2017 då han kastade 71,29 och slog Ricky Bruchs 33 år gamla svenska rekord med tre centimeter. Förra året gjorde en lunginflammation och en fotledsskada att han tappade träning och därför inte hittade samma stabilitet i kastningen. På BAUHAUS-galan blev han bara sexa och är nu revanschsugen och tror på långa kast på Stockholms Stadion den 30 maj efter succén i säsongspremiären.
– Träningen har gått utmärkt hela vintern och våren och jag har satt personbästa i princip alla styrkeövningar. Jag har också kastat mer än tidigare och blir det bara lika fina vindar som i fjol så kan det mycket väl bli över 70 meter på BAUHAUS-galan också, säger Daniel.

Fantastiskt startfält
Motståndet blir bästa tänkbara med fjolårets världsetta och Diamond League-segrare totalt Fedrick Dacres från Jamaica som vunnit BAUHAUS-galan de två senaste åren och i fjol satte nytt stadionrekord med 69,67. Plus regerande OS-mästaren Christoph Harting och EM-bronsmedaljören Lukas Weisshaidinger.
– Jag är revanschsugen och vill vinna. BAUHAUS-galan är speciell eftersom det är hemmaplan och jag har familj, vänner och klubbkamrater på läktaren, säger Daniel.
Daniel var på träningsläger i Turkiet i tre veckor i april och efter succéinledningen i Doha följer en ny träningsperiod innan han drar igång säsongen på allvar med BAUHAUS-galan torsdag 30 maj.
/Patrik Åman och Jonas Hedman

Foto: IAAF Diamond League

Läs mer:
Daniel Ståhl krossade allt motstånd i Diamond League-premiären

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan