Premiär för Familjeloppet på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Premiär för Familjeloppet på BAUHAUS-galan

Premiär för Familjeloppet på BAUHAUS-galan

I fjol inledde BAUHAUS-galan ett samarbete med En Frisk Generation och det utökas i år till att inkludera även Familjeloppet som är kostnadsfritt och vänder sig till barn och deras familjemedlemmar.

I samband med BAUHAUS-galan torsdag 30 maj genomförs Familjefestivalen för tredje året i rad vid Stockholms Stadion. I fjol bjöd Stadionklubbarna, som arrangerar BAUHAUS-galan, via En Frisk Generation in över trehundra barn och deras familjer i syfte att inspirera till en mer aktiv och hälsosam livsstil. Det samarbetet utökas i år till att även innefatta det 1,2 km långa Familjeloppet med start och mål i Lill-Jansskogen intill Stadion.
– Vi bjuder in trehundra barn och deras familjer att springa, jogga eller gå 1,2 km men alla som vill är välkomna. Det är kostnadsfritt och alla får medalj, säger Magdalena Byléhn som är kommunikations- och marknadsansvarig på En Frisk Generation.
Familjeloppet finns på flera orter i Sverige och genomförs på två ställen före BAUHAUS-galan – Haninge 18 maj och Upplands Väsby 25 maj.

Med barn och familjer i fokus
En Frisk Generation är insamlingsstiftelse som arbetar hälsofrämjande med inriktning mot barnfamiljer och vars värdeord är glädje, energi, gemenskap och på riktigt! En Frisk Generation hjälper genom kommuner och skolor bland annat barn som går i årskurs 2 att tillsammans med sina föräldrar och syskon kostnadsfritt prova på olika aktiviteter två gånger i veckan utanför skoltid.
– Det kan handla om fotboll, bågskytte, salsa, redskapsgymnastik, orientering eller annat. Det handlar om att må bra och förutom fysisk aktivitet äter vi ihop så att man ska få veta mer om vad kroppen behöver för att fungera så bra som möjligt, säger Magdalena.
Familjefestivalen på BAUHAUS-galan öppnar torsdag 30 maj kl 15.00. Familjeloppet startar 16.00 i Lill-Jansskogen och 19.00 invigs Diamond League-galan på Stockholms Stadion dit alla deltagare i loppet bjuds in.
/Jonas Hedman

Här anmäler du dig till Familjeloppet i Lill-Jansskogen torsdag 30 maj

Familjeloppet arrangeras på fem orter
• Haninge 18/5
• Upplands Väsby 25/5
• Stockholms Stadion 30/5
• Kungsbacka 7/6
• Ockelbo 8/9

Vill du sponsra En Frisk Generations arbete med att hjälpa barn och deras familjer att bli mer aktiva? Då kan du göra det här!

Läs mer:
Succén Familjefestivalen är tillbaka
Dagsprogrammet torsdag 30 maj

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan