Daniel Ståhl krossade allt motstånd i Diamond League-premiären - BAUHAUS-galan

Daniel Ståhl krossade allt motstånd i Diamond League-premiären

Daniel Ståhl krossade allt motstånd i Diamond League-premiären

Med 69.69 i första diskuskastet i Doha avgjorde Daniel Ståhl direkt. När tävlingen var slut hade han sex godkända kast och ett snitt på otroliga 70.00! Två gånger slog han Diamond League-rekordet och tre gånger överträffade han sjuttio meter med 70.56 i topp. Segermarginalen var närmare fyra meter och segern hans fjärde i Diamond League. Tävlingen som helhet är bland det bästa en svensk friidrottare gjort genom alla tider oavsett gren. Foto: IAAF Diamond League

Det var bara en svag vind på den jättelika Khalifa-stadion när årets första Diamond League-tävling inleddes på fredagseftermiddagen svensk tid. Avsaknaden av den i diskus så viktiga bärande vinden var inget Daniel brydde sig om. Han strömkastade kring 70 meter och förbättrade två gånger Diamond League-rekordet som före tävlingen var Piotr Malachowskis 69.83 från Gateshead 2010.
– Det var en fantastisk dag! Bra tryck i kastningen och visst är formen bättre än någonsin, säger Daniel till SVT.

”Tekniken är nyckeln”
Han gjorde nu sin första tävling på åtta månader och rapporterna om att träningen fungerat bra visade sig verkligen stämma.
– Vi har nött teknik som är den viktigaste nyckeln för mig att kasta långt och jag är också starkare än någonsin. Det var också bra att få känna på ringen inför VM som går här i höst.
Tvåa i tävlingen slutade EM-trean Lukas Weisshaidinger på 66.90 och trea Ehsan Hadadi 66.78. Daniels tidigare segrar i Diamond League kom i Bryssel 2016 (finalen) och Oslo och London 2017. Daniel har toppat världsstatistiken tre år i rad och förutsättningarna för att göra det även 2019 känns väldigt goda. Hans svenska rekord är 71.29 från 2017.
Resultat M Diskus

Erika Kinseys hittills bästa
I höjd gjorde Erika Kinsey årets andra tävling och tog fem raka höjder till och med 1.91 i första försöket. Det innebar delad andraplats som är hennes bästa i Diamond League.
– Jag är väldigt nöjd! Det kändes bra på uppvärmningen och stämde bra till och med 1.91. Men det hade varit kul att klara även VM-kvalgränsen 1.94 men det var aldrig riktigt nära nu, säger Erika till SVT.
Vann gjorde Ukrainas Yaroslava Mahuchikh på 1.96 medan Erika delad andraplatsen med EM-tvåan Mirela Demireva och Ana Smici. Erikas tidigare bästa Diamond League-placering är tredjeplatser i Lausanne 2015, London 2017 och Stockholm 2018.
Resultat K höjd
Nästa Diamond League-tävling är Shanghai 18 maj innan det är dags för BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion torsdag 30 maj.
/Jonas Hedman

Bilden på Daniel Ståhl är tagen av IAAF Diamond League

Resultat Doha Diamond League

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan